Ulični prodavac tezgom zagradio pokretno stepenište Spensa

U prizemlju Spensa postavljena je tezga sa knjigama koja onemogućava prilaz pokretnim stepenicama koje vode na prvi sprat.
U prizemlju Spensa postavljena je tezga sa knjigama koja onemogućava prilaz pokretnim stepenicama koje vode na prvi sprat.

Tezgom su pokretne stepenice u potpunosti zagrađene, dok prodavci nesmetano "rade svoj posao".

Protiv ovoga su se pobunili u knjižari "Solaris" koja se nalazi u jednom od prostora na Spensu udaljenom 20-ak metara, a koja već godinama uredno plaća zakup. U "Solarisu" se pitaju kako je rukovodstvo moglo da dozvoli da se postavi "pijačarska tezga sa knjigama".

"Aktuelno rukovodstvo objekta je našlo za shodno da na centralnom delu "glavne ulice" postavi pijačarsku tezgu s knjigama, izjednačavajući na taj prodajni način knjigu kao temeljnu kategoriju svake kulture sa nekom petparačkom bižuterijom. Ovim gestom bahatosti i vređanja elementarne inteligencije se devalvira i dostojanstvo inače poklekle knjižarske profesije, kao i književnog i stvaralačkog čina uopšte", navode u knjižari.

Književnik Saša Radonjić kaže za Radio 021 da je ovo "nešto najodvratnije što je video za 30 godina na Spensu", dodajući da tezgaroši i dalje nesmetano stoje tamo. "Naš zahtev da razgovaramo sa direktorom Spensa je ignorisan", ističe Radonjić.

Komentar od direktora i PR službe Spensa, uprkos mnogobrojnim pokušajima, nismo uspeli da dobijemo.

Na Spensu više od polovine lokala svih struktura i lokacija zjapi prazno godinama unazad. Pokretno stepenište takođe mesecima ne radi, niti se ko trudi da ga popravi. (Suzana Stojićević)

  • Vlada

    02.12.2013 14:24
    @Anonimus - drMo
    Ti imaš problema sa slovima ili sa smislom, ne razumem? Ajde probaću još jednostavnije:
    1. Bazen zarađuje žestoku količinu novca i ako to ne može da pokrije održavanje, prvi i osnovni razlog je to što se KRADE;
    2. Čak i da ne funkcioniše sa profitom, sve osnovne sportske aktivnosti (npr. bazeni, javni tereni) su, pored kulture, upravo ono što grad PRVO I OSNOVNO treba da subvencioniše u cilju održavanja zdravlja svojih građana. Prvo to, pa onda razne gradske slave, nagrade, svečanosti i sve moguće budalaštine.
    3. Čak i da je uprava nesposobna da zaradi, ili da su čelnici Spensa i grada kao ti nesposobni da uvide zašto se ovakve stvari trebaju subvencionisati, izbora nemaju - ako povećaju cene karata bazen će im zvrjati prazan i opet će manje zarađivati.
    4. Komično je o svemu ovome raspravljati, kao da je problem Spensa nelikvidnost sportskog prostora - po tome što svi skoro lokali zvrje prazno je jasno da je problem u nespososbnosti uprave, a ne u terenima i bazenima.
    Nadam se da ti ovo nije prekomplikovano, ako jeste najbolje da batališ čitavu priču.
  • @Vlada - @Anonimus - drMo

    02.12.2013 12:45
    Naravno da treba da cenis to sto neko drugi subvencira tvoju kartu za bazen. A kako bi drugacije? PS Bazeni su inace profitabilna delatnost, i zato privatni, komercijalni, bazeni nicu kao pecurke. Bas kao i operske kuce.
  • Vlada

    02.12.2013 08:19
    @Anonimus - drMo
    'Da je cena ekonomska, bazen sigurno ne bi bio dupke pun.'

    Da je cena 'ekonomska' (pod čime očigledno zamišljaš neku astronomsku cifru dovoljnu za održavanje bazena i namirivanje alavih funkcionera), na njega niko ne bi dolazio. Tvrdim da se bazen može voditi sa ovakvim profitom, samo mora da se ne krade. Sa druge strane, ti izgleda smatraš da bi mi trebali da cenimo to što je bazen 'samo' 250 dinara, što očigledno znači da se javljaš odnekud gde nema puno dodira sa realnošću.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti