Uskoro se otvara nova škola Milan Petrović

Nova zgrada Škole za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović" trebalo bi da bude u funkciji do početka nove školske godine.
Nova zgrada Škole za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović" trebalo bi da bude u funkciji do početka nove školske godine.

Kako navode u toj ustanovi, objekat površine 8.000 kvadrata je potpuno završen, a osnovni nameštaj i oprema obezbeđeni. Izgradnja škole je počela u novembru 2009. godine kako bi se povećala dostupnost srednjoškolskog obrazovanja, profesionalne rehabilitacije i radnog angažovanja svih učenika i korisnika sa smetnjama u razvoju i na taj način obezbedila njihova kvalitetnija inkluzija u društvenu zajednicu.

Školu će moći da pohađa između 500 i 600 đaka sa različitim tipom ometenosti u razvoju, a njih 40 moći će da koristi internatski smeštaj. Osim specijalizovanih kabineta i sala sa rehabilitacionim i terapeutskim pomagalima, škola će imati i radionice za praktičnu nastavu u 15 obrazovnih profila, piše Dnevnik. Postojaće licencirani programi edukacije za rad sa osobama sa invaliditetom za obrazovne, zdravstvene i druge ustanove. Kancelariju će imati i Uslužni centar za podršku zapošljavanju osoba sa invaliditetom. Škola će, uporedo sa novim objektom, koristiti i stare prostorije u Ulici Braće Ribnikar.

  • 1 NS

    03.08.2011 22:44
    Kakva crna inkluzija
    Đake vandale današnje, ne mogu da trpe ni obučeni pedagozi, a kamoli hendikepirana deca.
  • sosa

    03.08.2011 17:29
    @pčelica
    Jeste, ali sve više počinje da mi liči na onu direktoricu iz našeg antologijskog filma Majstori, majstori...
  • sosa

    03.08.2011 15:26
    A šta je sa pričom o inkluziji, idejom da sva deca idu zajedno u školu, pa dokle ko i kako dogura??? Lično se ne slažem sa tom idejom, i nadam se da neće zaživeti. Šta to onda znači, da neće više biti potrebe za defektolozima? Posebnoj deci su potrebni posebni uslovi, naročito u ovom zlovremenu u kojem živimo...barem ja tako mislim...I da ne bude da su uzalud izgradili školu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti