Vrtić u Radničkoj konačno počinje da radi u januaru

Tender za opremanje novoizgrađenog vrtića u Radničkoj ulici, objekta na Fešteru u Veterniku i nadgrađenog dela vrtića u Petrovaradinu je završen, a do kraja meseca, prostorije tih vrtića trebalo bi da budu potpuno opremljene.
Tender za opremanje novoizgrađenog vrtića u Radničkoj ulici, objekta na Fešteru u Veterniku i nadgrađenog dela vrtića u Petrovaradinu je završen, a do kraja meseca, prostorije tih vrtića trebalo bi da budu potpuno opremljene.

U nove objekte mališani će se useliti nakon završetka zimskog raspusta, a kako navode iz PU "Radosno detinjstvo", ti vrtići bi trebalo da počnu rad 20. januara.

Za opremanje vrtića na tenderu je izabrana firma "NSRE Point" d.o.o. iz Novog Sada, koja će do kraja meseca biti u obavezi da isporuči sav nameštaj i opremu, počev od od itisona, stolova, stolica, garderobera, pa do kuhinjske opreme, koja podrazumeva kazane, mašine za mlevenje mesa, radne površine pa sve do escajga. Za taj ugovoreni posao Radosno detinjstvo isplatiće 37,6 miliona dinara, sumu koja je za opremanje vrtića izdvojena iz gradskog budžeta.

Kako su iz te predškolske ustanove rekli, na tender se, do 21. novembra, kada je bio određen datum za podnošenje ponuda, javilo samo to preduzeće jer je jedino ono ispunjavalo uslove konkursa.

Osim javne nabavke za opremanje novih vrtića, Radosno detinjstvo je sprovelo i tender za parterno uređenje dvorišta i ograde vrtića u Radničkoj ulici i na Fešteru u Veterniku. Za taj posao biće izdvojeno 3,2 miliona dinara, a kao izvođač radova koji je ponudio najnižu cenu, odabrano je preduzeće Horgonj d.o.o. iz Novog Sada.

Novi objekti moći će da prime 820 mališana, pa će lista čekanja za upis u vrtiće koja je godinama izazivala veliki revolt roditelja koji nisu uspeli da upišu decu u gradske vrtiće, biti gotovo izbrisana. Izgradnja vrtića u Radničkoj ulici počela je krajem 2011. godine. Radovi su više puta odlagani zbog nedostatka novca, što je prouzrokovalo kašnjenje u gradnji.

  • Chiske

    22.12.2014 15:49
    Boze dragi na sta ovo lici
  • dragan

    22.12.2014 13:39
    arhitekte(u zadnjih 30 god.)
    Reba javi sa za svoja ruglo.(obdaniste)
    1.Mala Futoska.
    2.Srpsko narodno pozoriste.
    3.Pariski magazin.
    4.Rusenje Jermenske crkve.
    5.Matijevic hotel.
    6.Merkator
    7.Rusenje dimnjaka u Radnickoj.
  • Vojvosadjan

    22.12.2014 12:13
    @Marko
    Kakav ce kvalitet da im bude? Pola sata za ostavljanje deteta u zabavistu je tebi problem? Sta bi vise voleo, da dovede decu ili konje koji ce im sruciti 8000 tona govana? Kakvi su ljudi postali ccc.. I deca vam smetaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.