Zelenilo umesto smeća na dva prilaza gradu

Uređenje i ozelenjavanje zapuštenih površina i divljih deponija na ulazima u grad, iz pravca Rumenke i autoputa, u blizini Kaćke petlje, trebalo bi da počne ove jeseni.
Uređenje i ozelenjavanje zapuštenih površina i divljih deponija na ulazima u grad, iz pravca Rumenke i autoputa, u blizini Kaćke petlje, trebalo bi da počne ove jeseni.

Ovaj posao koštaće oko 200 miliona dinara, a realizovaće se na osnovu ugovora Grada i republičkog Fonda za zaštitu životne sredine, koji su u Novom Sadu potpisali gradonačelnik Igor Pavličić i direktorka Fonda, Željka Jurakić.

Ona kaže da je reč o jednom od najvećih projekata te vrste koji se radi u Srbiji, kojim će biti sređena dva velika ulaza u grad. Dodaje da radovi podrazumevaju sanaciju zemljišta, uklanjanje divljih deponija, dodavanje sloja zemlje i ozelenjavanje.

Fond će obezbediti 170 miliona dinara, a ostatak gradske vlasti, preko preduzeća koja će učestvovati u realizaciji projekta. (D.S.)

  • Rina

    26.08.2011 10:33
    O podgradju je ladno rekao da treba da izgleda kao Sent Andreja u Budimpesti itd. Mukica, izgleda je na brzinu obilazio gradove pa mu se sve pomesalo.
  • Rina

    26.08.2011 10:25
    Pa zar to nije nekako normalno da se uradi, i to svuda? Treba to posle i odrzavati pa ako grad nema sredstava onda nek' svako odrzava ispred svoje kuce. Nego, pre 2/3 godine posekli drvece i zbunje na keju, navodno zbog pogleda, a sada je u planu da se tu opet posade sadnice....
  • Snagatorka vs. Kanta

    25.08.2011 15:19
    Ja ne znam za druge ali kontejnere kod moje zgrade samo neki koji sede po ceo dan u teretani mogu da otvore ako ih neko slucajno zatvori.
    Treba da vuku bar dvoje da bi ubacio ssmece velicine vece tensike loptice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti