Zloupotrebe s parking nalepnicama za osobe s invaliditetom

Iako je u Novom Sadu obeleženo preko 300 parking mesta za osobe sa invaliditetom, manjkavosti gradske uredbe omogućavaju zloupotrebe, pa su ta mesta uglavnom zauzeta, kažu u gradskom Udruženju paraplegičara.
Iako je u Novom Sadu obeleženo preko 300 parking mesta za osobe sa invaliditetom, manjkavosti gradske uredbe omogućavaju zloupotrebe, pa su ta mesta uglavnom zauzeta, kažu u gradskom Udruženju paraplegičara.

Važeća gradska Uredba omogućava svim osobama sa oštećenjima ekstremiteta da dobiju nalepnicu za ta parking mesta, a novi predlog osoba sa invaliditetom je da se one ubuduće dodeljuje osobama koje imaju 70 odsto oštećenja ekstremiteta.

"Te nalepnice dobijaju i oni koji uganu zglob, odu sa tim papirom, njemu zglob prođe za dve nedelje, a on i dalje cele godine uzurpira mesto osoba sa invaliditetom", kaže Miroslav Homa iz Udruženja paraplegičara.

Izmenjenom uredbom bi se prema Hominim rečima smanjila zloupotreba, a samim tim i broj lažnih korisnika, pa bi broj postojećih mesta zadovoljio potrebe Novosađana koji žive s hendikepom.

  • Kv

    06.10.2020 23:09
    Zgrada bez parkinga za osi
    Politički nasilnici zauzmu ulicu tako da ni bicikli ne može ni levo ni desno a kamo li hitna ili vatrogasna kola,i obavezno se parkira ispred auta osi tako da osi bude blokiran,pored toga što je nepokretan još mu se i ovaj nasilnik poprečni i ne da mu da izađe van zgrade,takve kabadahije treba strogo kažnjavati ali nema ko ,u zgradi je i po neki iz policije oni sve to gledaju ali gledam i ja jednog dana njemu neće biti dobro.
  • Soko

    23.08.2018 16:17
    Svest
    Onaj ko zlkupotrebljava nalepnicu za parkiranje nek samo pomisli da je njegovo dete u toj poziciji,nije se stim igrati jer verovao ili ne Ali vas ipak Neko Gore gleda I kaze dokle ces vise,da li znas da see uguravati uz auto OSI pa I svesno ga blokirati cinis greh I nee Cudi se sutra.ti svoj auto mozes da parkiras gde zelis ,da li moze OSI ,ne on Mora blizu ulaza her je to takvo stanje a video niste u njihovoj kozi.
  • mile

    16.01.2015 18:52
    slucajevi u kraljevu
    U Kraljevu retko koji saobracajni policajac zna kako izgleda vazeca nalepnica za parkiranje vozila invalida,pa cim vide i onu nalepnicu koja je mogla nekada da se lako dobije,ne reaguju.Bilo bi dobro da se na televiziji u nekom udarnom terminu ponovo saopsti javnosti o pravilniku o dobijanju nalepnice i izgledu iste,posto ocigledno o tome retko ko zna.Takodje da se upozore gradjani da ce ukoliko parkiraju na mesta za parkiranje vozila invalida bez odgovarajuce nalepnice biti kaznjavani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti