Bela Crkva: Odbornici DS-a i LSV-a prenoćili u zgradi opštine

Smenjeni predsednik opštine Bela Crkva Stanko Petrović iz Demokratske stranke i četrdesetak odbornika DS-a i LSV-a proveli su noć u sali Skupštine opštine Bela Crkva.
Petrović kaže da neće otići dok Ministarstvo za lokalnu samoupravu ne uradi vanredni nadzor u opštini Bela Crkva povodom neodržavanja sednice skupštine i nasilja koje je tome prethodilo.
 
Navodi da su jedino on kao predsednik opštine i načelnik opštinske uprave imali pravo da angažuju privatno obezbeđenje, a nisu to uradili, stoga postavlja pitanje ko je angažovao firmu za privatno obezbeđenje koja je odbornike sprečavala da uđu u zgradu opšine. 
 
Prema Petrovićevim tvrdnjama, odbornici SNS-a i Jedinstvene Srbije održali su juče nelegalnu sednicu skupštine u sali Kulturno-prosvetnog centra gde su odbornici DS-a i LSV-a bili onemogućeni da uđu. Kaže da su na toj sednici smenjeni svi direktori javnih preduzeća koji su na konkursu izabrani pre mesec dana.
 
Odbornici prekinuli štrajk glađu
 
Šef odborničke grupe Demokratske stranke Željko Crnogorac rekao je da su odbornici prekinuli štrajk glađu, nakon što su dali izjave policiji i naveo da su policiji pružili dokaze i video snimke na kojima se vide osobe koje su u napadu na odbornike koristile suzavac ili biber sprej. Crnogorac je kazao da je juče, kao nikada do sada, bilo angažovano privatno obezbeđenje, koje su činili "ljudi iz Vršca i deo poljočuvara iz Bele Crkve".
 
Pored Petrovića i Crnogorca, u skupštinskoj sali noć su proveli i šefica odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Sandra Ristić, kao i smenjeni član Opštinskog veća Duško Anukić.
 
Autor: N1,Beta/ foto:N1
  • vojvodjanin

    16.01.2016 20:50
    zasto novinari ne pozovu Palmu da prozbori koju o aktuelnim dogadjajima u BC, s obzirom da JS u prekomponovanoj vlasti ima najvise odbornika ????
  • Cigan

    16.01.2016 18:12
    Kakva ciganija! (Romi su nesto drugo)
  • Mile

    16.01.2016 14:25
    miki@disqus.com
    Događaji u Beloj Crkvi me neodoljivo podsećaju na još nezaboravljene događaje u BiH pred početak stvaranja RS u BiH

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina