Tenderi za zidanje zgrada Hitne pomoći i Muzičko-Baletske škole i dalje stoje

Novi Sad nikako da počne se realizacijom dve velike investicije, zgrade Hitne pomoći i Muzičko-Baletske škole jer Republička komisija za zaštitu prava ponuđača već više od mesec dana nije odgovorila na prigovore.

Kako je za 021.rs potvrđeno u Gradskoj upravi, postupci za završetak tendera stoje jer nikakva odluka iz Beograda ne dolazi čime se samo odužuje realizacija ove dve važne investicije. U lokalnoj upravi navode da nemaju nikakvih informacija kada bi mogla da se očekuje odluka Komisije, jer nema striktnog vremenskog roka u kome treba da se odluči o prigovoru.

Podsetimo da je Zavod za izgradnju grada postupak javne nabavke za izbor izvođača radova na gradnji zgrade Hitne pomoći na Telepu u Ulici Ilariona Ruvarca doveo do dela kada se bira najbolja ponuda, ali da su morali da stanu jer je podnet prigovor. Vrednost ove investicije je 500 miliona dinara i veći deo sredstava je već obezbeđen u budžetu, a njenom realizacijom će Zavod za hitnu medicinsku pomoć konačno dobiti svoju prostor.

Što se tiče gradnje zgrade Muzičke i Baletske škole na Limanu IV, tu je već izabran i izvođač. Kao najpovoljnija ponuda odabrana je ponuda beogradskog preduzeća "M enterijer gradnja" sa podizvođačima "INTEC" Novi Sad i "Hidrozavod" Novi Sad vredna 274 miliona dinara bez PDV-a. Inače, procenjena vrednost izgradnje objekta škole sa koncertnom dvoranom kapaciteta 400 mesta je oko 1,7 milijardi dinara i predviđeno je da njenu izgradnju u nekoliko faza finansiraju Novi Sad sa oko 900 miliona dinara i Ministarstvo nauke sa oko 800 miliona dinara. Veći deo sredstava je već obezbeđen u budžetu.

  • zbogom pameti

    28.01.2016 10:18
    meni i dalje nije jasno da se između stambenih zgrada na praking može učačkati muzička i baletska škola. prvo, tolika zgrada? drugo, jedva čekam leto da se otvore prozori u popodnevnoj smeni, a onda da vidimo da li se i njima naplaćuje 50 000 dinara od 2-5
  • O glavu

    27.01.2016 17:49
    Važno je da ima za Letnje Zenljačke Igre. I to od mog uplaćenog poreza...
    Kamena sa ramena...
  • Liman3

    27.01.2016 17:26
    E...
    ...najebali smo mi koji stanujemo bas tu gde treba da se zida muzicko-baletska skola, i ovako nemamo gde da parkiramo kola od NISovaca e sad jos i kad krenu i nastavnici da se parkiraju mozemo samo da se selimo odavde svi jer nece biti ni mira koji sad imamo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti