Pobornici legalizacije silovanja zakazali skup u Beogradu

Zagovornici legalizacije silovanja najavljuju skup u večernjim satima subote, 6. februara na Trgu republike u Beogradu.

Reč je o sledbenicima američkog blogera i ženomrsca Darijusa Valizadeha, koji traži legalizaciju silovanja na privatnom posedu. Prema njegovom shvatanju, žena pristankom da uđe u nečiji stan pristaje na seks.

Skupovi su najavljeni u 43 države. Pobornici njegove ideje organizovani preko interneta će se na datim lokacijama raspoznavati po lozinci "Znate li gde je pet šop", a potom nastaviti skup u nekom od ugostiteljskih lokala.

Srpskoj policiji skup nije prijavljen, ali, kako nezvanično kažu u MUP-u, svakako neće dozvoliti okupljanje koje nije u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije.

Tanja Ignjatović iz Autonomnog ženskog centra ističe da je to zastrašujuće.

"Tako bi mogla da se traži zabrana kažnjavanja svih vidova nasilja u privatnom prostoru", kaže Ignjatovićeva.

Darijus Valizadeh (37) je Amerikanac jermensko-iranskog porekla. Njegov blog obiluje stavovima da su žene niža bića od muškaraca, da ne treba da rade, kao i da odluke u njihovo ime treba da donose muškarci. Australija mu je zbog toga uskratila vizu, a gradonačelnici više kanadskih gradova poručili su da nije dobrodošao.

Apel Vlade Vojvodine da se ne dozvoli skup

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova izrazio je veliko nezadovoljstvo i zabrinutost povodom najave da će se u subotu održati ovaj skup, i oštro ga osudio.  

Sekretarijat podseća da Republika Srbija, u kojoj je rodna ravnopravnost utemeljena Ustavom i koja je preduzela značajne korake u obezbeđivanju punog poštovanja ravnopravnosti žena i muškaraca i sprečavanja nasilja nad ženama na lokalnom, pokrajinskom i nacionalnom nivou, ne sme dozvoliti jačanje i širenje grupa koje zagovaraju mržnju i nasilje prema ženama.

Sekretarijat apeluje na nadležne organe da adekvatno reaguju na ovaj kao i na svaki drugi vid javnog podstrekivanja mržnje i pozivanja na kršenje osnovnih ljudskih prava.  

Autor: Blic, 021

  • Ruby

    20.06.2018 11:59
    Zanimljivo
    Nikad nisam cuo za ovog lika, ali me je ovaj tekst zaintrigirao. Ima zanimljive stavove, koji odskacu od vecine. Verovatno ga zato i svetina napada. Zaista, sta jedna zena ima da trazi u tudjem muskom stanu ako ne sex? Zna li neko link do tog bloga, voleo bih ga zapratiti. Hvala.
  • Neko iz mase

    06.02.2016 18:52
    Kada su pederi dobili pravo na promociju boleštine, sada je logično da se slični ludaci pojavljuju.
  • MD

    06.02.2016 18:48
    Pročitajte!
    Nisam nešto specijalno agresivna osoba ali za taj dan ću biti! Svako ko želi silovanje i to opravdava, biće poveden kod mene u stan pa ćemo videti onda kakva su iskustva :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.