Smenjen šef tajne službe u Hrvatskoj

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović razrešila je dužnosti direktora Sigurnosno-obaveštajne agencije Dragana Lozančića i šefa Biroa za nacionalnu bezbednost Ivicu Panenića.
Kako je preneo HRT, predsednica je Lozančiću lično saopštila da ne uživa njeno poverenje i da je smenjen zbog povrede Zakona o bezbednosno-obaveštajnom sistemu. 
 
Napominje se, međutim, da nema objašnjenja na koji način je Lozančić povredio pomenuti zakon. Panenić je smenjen zbog, kakko se navodi, neobezbeđivanja sprovođenja poslova iz delokruga tog biroa. O odlukama predsednice izjasniće se Vlada Hrvatske. 
 
Mediji su prethodno nagađali da će Lozančić biti smenjen zbog toga što nije upozorio Grabar Kitarović da kontaktira sa prisluškivanom osobom, a reč je, kako navode, o fudbalskom menadžeru Zdravku Mamiću. 
 
S druge strane, on je o tome obavestio Zorana Millanovića koji je tada bio premijer.
 
Autor: agencije

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet