Sekretarijat demantuje Ministarstvo: Pogledajte zakon i videćete istinu

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu poručio je Ministarstvu poljoprivrede, a povodom demantija vezanog za pravo žalbe na licitaciju za zemljište, da je istinu lako videti ako se pročita zakon.

Kako se navodi u reakciji sekretarijata na tvrdnje ministarstva da se ne ukida pravo žalbe na licitaciju za poljoprivredno zemljište, ovo pravo je paorima oduzeto i to se jasno vidi u tekstu.

"U vezi sa tim, dostavljamo član 64. Zakona o poljoprivrednom zemljištu onako kako je on glasio pre izmene, zatim izmenu i kako glasi posle izmene zakona. Evidentno je da stav 5 ovog člana upućuje da se žalba može izjaviti na odluku o davanju u zakup zemljišta iz stava 3 istog člana. Takođe, evidentno je da je takva odluka iz stava 3 izmenom zakona – obrisana. Zato ne treba gubiti vreme na komunikaciju putem saopštenja već odmah pisati novi zakon ili ovaj zakon vratiti u skupštinsku proceduru, kako bi se zaštitila prava poljoprivrednika", poručuju u resornom sekretarijatu.

Navodi se da zakon nije napisan kako treba i da će, kao takav, izazvati velike probleme. Podsetimo da je Ministarstvo poljoprivrede ranije danas demantovalo tvrdnje pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Branislava Bogaroškog i Lige paora Vojvodine da je izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu ukinuto pravo žalbe na licitaciju za poljoprivredno zemljište.

"Izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, za razliku od prethodnog zakona, dato je pravo na žalbu po osnovu svih vrsta zakupa i svim zakupcima", ističe se u saopštenju.

Kako se precizira, pravo žalbe na licitaciju poljoprivrednog zemljišta propisano je članovima 61, 64, i 64a izmena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu, pojašnjavaju iz tog ministarstva.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu ocenio je u petak da je potrebno doneti novi zakon o poljoprivrednom zemljištu, jer je njegovim izmenama ukinuta mogućnost žalbe za učesnike licitacije za državno zemljište.

Autor: 021/Tanjug

  • Slugama na vlasti

    08.02.2016 11:07
    Sluge spoljnih imperijalista. Daćete zemlju da bi bila uništena i henijski zatrovana.
    Nakon neupotrebljivosti zemlje ulazi GMO kompanija koja otima i poslednji hektar od malih poljoprivrednika. Svo stanovništvo ostaje osuđeno na uvoz hrane spolja.
    Robovski rad samo za preživljavanje na GMO hrani.
    Samo nas WW3 može spasiti ovog njihovog plana.
  • limanac

    07.02.2016 20:13
    banda
    neznanje ili zlonamera vladajuće koalicije i histerične ministarke poljoprivrede, koja misli da vikom i panikom može da prikrije uništavanje malih i srednjih poljoprivrednika. samo neobrazovan i nepismen svet ne vidi nakaradnost ovog zakona. zaustavimo ih. putujte igumani

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina