Sukob komunista i desničara zbog rehabilitacije Milana Nedića

Postupak rehabilitacije ratnog premijera Srbije Milana Nedića, u kojem će danas na sudu u Timočkoj ulici u Beogradu biti održano ročište, izazvao je sukobe ispred zgrade suda, i to između neokomunista i desničara.

Ispred zgrade suda okupilo se oko 50 neokuminista i 30 ekstremnih desničara. Komunisti mašu crvenim zastavama i zastavama SFRJ, dok neonacisti marširaju pod zastavama sa likom Dimitrija Ljotića, kao i organizacije "Zbor", čiji je Ljotić svojevremeno bio osnivač. Oni nose i zastavu pod kojom su ratovali pripadnici vojske južnjačkih republika iz američkog Građanskog rata. Ekstremni desničari nose transparent "Spasavanje Srba nije zločin".

Na skup su došla i trojica sveštenih lica u mantijama sa još nekoliko mladića. Sveštena lica stoje pored desničara, ali ne učestvuju u skupu. Sa strane komunista, protestu su se pridružile i članice organizacije "Žene u crnom".

Pripadnici jedne i druge grupe se vređaju. Komunisti uzvikuju "Idite u Blajburg", dok im desničari uzvraćaju sa "Bando crvena" i "Kako je na Dedinju?", javlja "Blic".

Od bliskog sudara deli ih kordon policije, a grupe se međusobno vređaju i jedni druge nazivaju ustašama.

Postupak rehabilitacije Milana Nedića počeo je 7. decembra 2015. godine, sedam godina nakon što su zahtev za rehabilitaciju podneli Srpski liberalni savet, Udruženje političkih zatvorenika i žrtava komunističkog režima i porodica Nedić.

Milan Nedić je bio predsednik srpske vlade u periodu nacističke okupacije. Zemlju je napustio krajem 1945. godine, ali je ubrzo uhapšen u Austriji i vraćen u Jugoslaviju. Nediću nije suđeno, jer je 4. februara 1946. godine izvršio samoubistvo skokom sa prozora istražnog zatvora.

Autor: Blic

  • Četnici su banditi

    08.02.2016 15:14
    Kao što rekoh, četnici su banditi - bili i ostali. Dobili su mare onomad, ali se još nisu opametili. Ko s Hitlerom spava, ne može se probuditi čistih gaća... A vidim da i na ovom portalu ima neuke dece koja veruje da su Draža, Nedić i ostali palci "čuvali supstancu". To posebno dobro znaju u Kragujevcu, po selima na Kosmaju i Avali, u Kraljevu... Njihove žrtve u grobu se prevrću. Sram da vas bude zbog gluposti i bezobrazluka.
  • ST

    08.02.2016 12:27
    Besposlicari...
  • Kriger

    08.02.2016 12:04
    Otpisani, jedite govna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.