FOTO: I pored stuba našli način da kolima uđu u pešačku zonu

Nakon što je prilikom nedavne rekonstrukcije Trga republike i Riblje pijace, iz pravca ulice Žarka Vasiljevića postavljen potapajući stub za sprečavanje prolaska vozila, bahati vozači u ovaj pešački prostor prolaze preko zelene površine.

Kako se uverio reporter 021.rs ova pojava je svakodnevna, a bahati vozači su preko zelene površine stavili behaton ploče kako im se točkovi ne bi prljali u blatu.

Od prodavaca na pijaci smo saznali da pojedini vozači svakodnevno zaobilaze stub i kolima ulaze na pijacu i trg, a da nijednom nije bilo ni inspekcije ni policije da spreči ovakvo ponašanje. Iz Gradske uprave su na upit 021.rs o ovom bahatom ponašanju odmah reagovali i poslali inspekciju sa policijom da obave kontrolu.

Glavni inspektor za saobraćaj i puteve Siniša Vujinović je za 021.rs izjavio da su 9. februara prepodne zajedno sa saobraćajnom policijom zatekli i potom napisali tri prekršajna naloga za vozače koji su parkirali suprotno postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji. - Konstatovano je da vozila prolaze između postavljenog potapajućeg stuba i uređene zelene površine, pa je ZIG-u predočeno da novonastalu situaciju sagledaju i sačine odgovarajuće saobraćajno-tehničko rešenje koje bi sprečilo nenamensko korišćenje pešačke zone na delu Trga Republike kod Riblje pijace - kaže Vujinović dodajući da će nastaviti da kontrolišu da li će i dalje biti kršenja zabrane ulaska u pešačku zonu.

U Gradskoj upravi su za 021.rs naveli da će u što kraćem roku biti pronađeno tehničko rešenje, verovatno u vidu postavljanaj betonskih kugli ili dodatnih stubića kako bi se onemogućilo da vozila preko zelene površine ulaze na Trg republike i Riblju pijacu.

Autor: Ž. Bogosavljević

  • Petar

    10.02.2016 11:26
    Na Bulevaru Osl. je dozvoljeno parkiranje na pesackoj stazi ako posecujete kladionicu APEX kod Petra Drapsina, Dalton zgradu, kafic Solo i jos neke objekte. Ne znam da li je uredjeno zakonom, ali je tako u praksi. Policija nekad i reaguje, ali Pauk se uvek proda za hiljadarku ili pice.
  • ex chapman

    10.02.2016 08:19
    stručnjaci koji su planirali novu pijacu nisu mogli predvideti da će barabe da iskoriste bilo koju rupu? vrlo se jednostavno mogla staviti neka betonska prepreka, mali zidić i gotovo. možda bi eventualno smetalo mravima kad prelaze sa jednog dela zelene površine na drugi, ali šta da se radi
  • Sale NS

    09.02.2016 14:50
    Ne vredi !
    Od kako je trg renoviran kao i pijaca, glavni problem je postalo parkiranje. Za nijansu se popravilo od kada se plaća. Do tada je bio pakao. Trgovci su parkirali dostavna vozila na parking mesta, a mnogi to rade i sada sa strane Arhiva.Obradovao sam se izbegavanju Marka Miljanova prema Keju ali sada ponovo idem tuda jer na žutoj kocki cveta divlji parking kao i pre a ODGOVORNIH NIGDE !? Jednom sam čak i zvao saobraćajnu i tamo dobio odgovor da nisam prvi koji zove zbog toga te da parkiranja nema dok je tamo patrola, ali čim ode opet sve po starom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti