"Matijević" tužio bivšeg radnika zbog širenja panike

Industrija mesa "Matijević" 5. februara podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu krivičnu prijavu protiv bivšeg radnika Mihajla Čepija.

To se dogodilo istog dana kada je Čepi objavio javno izvinjenje i kada je ovaj slučaj dobio neočekivani obrt i pokrenuo razne spekulacije. Ova kompanija optužuje ga za izazivanje panike i nereda, a za ovo krivično delo zaprećena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

U Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije kažu da će, ukoliko javnost u dogledno vreme ne bude obaveštena o svim detaljima ove afere, podneti krivičnu prijavu i pokrenuti postupak pred nadležnim sudom.

"Dosta je više igrarija na tržištu Srbije. Hoćemo da znamo o kojoj konkurenciji priča ovaj čovek. Ko ga je, i na šta, nagovorio? Odakle mu pravo da se na ovaj način poigrava sa javnošću? Da li smo prešli možda u novu fazu u kojoj se plasiranjem uznemirujućih informacija protiv konkurencije osvaja tržište", kaže predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović, i dodaje da su ovih dana imali mnogo poziva građana i da je njihova dužnost da stvari isteraju na čistac i obaveste ih šta je istina.

U "Matijeviću" kažu da im je naneta ogromna materijalna i moralna šteta.

"Sumnjamo ko je od konkurencije pokrenuo ovu priču. Mi smo predali slučaj nadležnima, ne želimo da komentarišemo niti imamo pravo. Podneli smo prijave protiv Mihajla Čepija i protiv ostalih koji su u javnosti istupali, objavljivali neistine i dodavali komentare i tako dodatno podizali paniku u javnosti", izjavila je za "Politiku", Lana Matijević pi-ar kompanije i kćerka vlasnika ove firme.

Podsetimo, 5. februara došlo je do preokreta u slučaju Matijević, kada je bivši radnik te kompanije Mihajlo Čepi objavio snimak u kojem se izvinjava svojoj porodici i svima upletenim u slučaj, a prvenstveno radnicima nekadašnje firme, kao i porodici Matijević zbog objavljivanja snimaka pokvarenog mesa i optužbi na račun kompanije Matijević. U snimku on tvrdi da ga je na takav potez naterala konkurencija, ali na pitanja 021 zašto se odlučio na priznanje Čepi nije imao odgovor.

Takođe, nakon ovog priznanja, oglasila se i portparolka mesare Lana Matijević, koja se zahvalila Čepiju "što je imao dovoljno petlje i hrabrosti da kaže pravu istinu". Ona je tada navela da Čepi nije kriv ni za šta, i izvinila mu se u sopstveno ime jer ga je nazvala lopovom.

Inače sve je počelo kada je pre nekoliko dana Čepi svojim video snimcima digao prašinu u javnosti. Na snimcima koje možete pogledati OVDE može se videti pokvareno i staro meso koje se navodno koristi dalje za preradu i ljudsku upotrebu.

Usledio je niz saopštenja IM "Matijević" koji su sve ovo poricali, pa na kraju i izveštaj veterinarske inspekcije koji možete pročitati OVDE i u kome stoji da u radu fabrike mesa nema nepravilnosti.

Autor: 021, Politika

  • Goran

    12.02.2016 08:59
    Znači može bilo ko da nas truje, a mi to ne smemo prijaviti niti da objavimo jer će se smatrati širenjem panike? Pa stvarno smo dno dna od države. Samo jedno mogu da kažem "Ne kupujte ništa domaće.", dok ne donesu zakon o zaštiti građana. Prvo nas truju alfatoksinom, a sada pokvarenom mesom, a mi to ne smemo da znamo.
  • Sremčina

    10.02.2016 10:56
    Ovo je ocekivano s obzirom da zivimo u septickoj jami od drzave gde kao sto znamo krimosi sa titulom "tajkuna" rade sta hoce.
    Ono sto mene interesuje je da cemo mi kao gradjani priziti podrsku svome sugradjaninu koji nam je pokazao i u neku ruku spasao od ove mulo balo prehrane?

  • aca

    10.02.2016 01:21
    ma daa
    matori ko koga ovde? nesto mi sve ovo cudno kao izvinjavao se za kes a sad da gs tuzi. pogledajte na Ogledalo firme sta ljudi pisu o matijevicu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti