Skupština grada sutra o otpuštanju radnika u javnim službama

Novosadski parlament u četvrtak će raspravaljati o planu otpuštanja viška radnika u javnim službama.

Pored plana koji predviđa da se makisimalni broj radnika ograniči na 8.830 u roku od 60 dana, pri čemu će uslediti otpuštanje i do 600 ljudi, Skupština grada će raspravljati i o nizu urbanističkih planova.

Između ostalog usvojiće se plan kojim se omogućava rušenje pumpe Mala pečurka na Limanu III, kao i pumpe na uglu ulica Braće Ribnikara i Futoške. Na obe lokacije će biti sagrađene nove pumpe, nalik onoj koja je nikla u Ulici Maksima Gorkog na mestu nekadašnje Velike pečurke. Odbornici će usvojiti i plan grada oko Sentandrejskog puta i Temerinskog puta, koji će omogućiti da se dijagonalno od Najlon pijace na 10 hektara sagradi sedište JKP "Gradsko zelenilo".

Takođe, usvaja se plan dela grada koji se odnosi na Ulicu Kraljevića Marka i kojim će se sada dozvoliti zidanje devetospratnica, odnosno plan dela Futoga oko nekadašnje fabrike "Milan Vidak" sa namerom da se omogući da se na tom prostoru sada formiraju manje parcele za poslovne sadržaje.

Na dnevnom redu je o donošenje odluke da ulice i prolazi u Novom Sadu dobiju imena po muzičaru Vladi Divljanu, devojčici Zoji Mirosavljević, glumcima Ljubomiru Ljubi Tadiću i Dragomiru Bojaniću Gidri, kao i pedijatru dr Petru Miliću Braci.

Za sada nema najavljenih kadrovskih promena, osim što će za još šest meseci biti produženi mandati vršioca dužnosti direktora Zavoda za izgradnju grada Dejana Mandića i Spensa Aleksandra Šukića.

Dodajmo i da će sednica Skupštine grada po prvi put biti prenošena na televiziji Kanal 9.

Autor: 021.rs

  • patriota

    28.06.2016 15:10
    čistoća
    Poštovani
    vraćejući se iz predivno uređenog Portoroža na ulazu u Srbiju nepočišćen,neuređen granični prelaz./samo treba voda i metla/
    druga pumpa od granice izuzetno prljav smdrljiv toalet.
    Tužna naša slika.
  • novosadjann

    11.02.2016 02:26
    skupstinu grada od 78 neradnika partijskih poslusnika kriminalaca i nepotista treba ukinuti
    to je jedna bespotrebna i smesna institucija
    grad treba da ima samo gradonacelnika i gradsko vece a ove partijske pacove treba rasterati
  • Anominus

    10.02.2016 19:52
    Ove devetospratnice su zaista falile gradu. Ko hebe trscare, samo fensi i moderno. A za dve decenije ima da budu u istom stanju kao trcare sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti