Ne ukidaju se nacionalne penzije u kulturi

Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje prihvatio je danas amandmane poslaničke grupe SNS kojima se ne ukidaju priznanja za vrhunski doprinos u kulturi, odnosno nacionalne penzije.
Poslanica te stranke Dušica Spasić rekla je da se time stvaraju uslovi za nastavak dodeljivanja tih priznanja, rečeno je na sednici skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje. 
 
- SNS pokazuje brigu o kulturi i prema ljudima koji su nas edukovali, uticali na naše obrazovanje i uz koje smo odrasli i ne želimo da oni ni na koji način trpe greške prethodnika koje su pravljene. Ljudi koji rade u kulturi i koji stvaraju treba da budu i dalje motivisani da stvaraju - rekla je Spasićeva. 
 
Poslanik SPS Srđan Dragojević, koji je na prethodnoj sednici glasao protiv predloženog zakona u načelu, izrazio je veliko zadovoljstvo što je usvojena promena kojom se obezbeđuje da će i dalje naši najznačajniji umetnici biti nagrađivani. 
 
- Ova odluka ima ne toliko novčanu, koliko simboličku vrednost, gde se ističe važnost kulture i stvaralaštva i stvaraoca u našem drustvu. Ovo je veliki pomak - rekao je Dragojević. 
 
Podršku tom amandmanima dala je i predsednica Odbora Vesna Marjanović (DS), koja je rekla da želi da bude poltički korektna, ali je naglasila da takav način usvajanja amandmana za cilj ima da se ne prihvate identični amandmani opozicije. 
 
Odbor na prethodnoj sednici pre nekoliko dana nije podržao predložene izmene zakona, koje su predviđale ukidanje nacionalnih penzija. 
 
U međuvremenu je premijer Aleksandar Vučić zatražio od poslanika Skupštine Srbije da ne ukidaju priznanja za izuzetan doprinos u kulturi. 
 
Predsednik vlade je, kako je naveo RTS, parlamentarcima poručio da "više vredi jedna Milena Dravić nego 30-40 grešaka koje su napravile prethodne vlade".
 
Autor: Tanjug
  • Prečanin

    11.02.2016 22:47
    b.zicca@gmail.com
    Oni iz inostranstva i Ovi izdajnici i strani plačenici , koji žele zlo svojoj zemlji, u poslednji času su zaustavljeni u svojim podlim namerama prema kulturi zaustavljeni su i to ZAHVALJUJUĆI SNS-u i naravno kome drugom već VUČIĆU , koji je prvi prozreo nameru izdajnika i kultura je spasena !!! Opasan neki čovek ovaj naš Vučić, da da Bog da bude doživotni predsednik Vlade Srbije, kako bi Srbi malo progledali, a i vreme je već?
  • Opet jajare

    11.02.2016 18:41
    Sad čujem. napravila gospoda grešku prilikom isplate nadoknada nezaposlenim na Birou rada. Sizu. Kako god ga zovu danas ovi moderni i isprd... napredni.
    Slučajno pokrali ljude. Ma ne. hoću reći slučajno im manje obračunali, eto, dešava se, nikada da im slučajno više isplate.
    A siguran sam da su tamo negde gore u ministarstvu sa nekog računa sve uredno isplatili.
    Ali, eto, razlika negde završila. I sad, ovi hoće da ih tuže, U 'vakoj državi i sudstvu.
    Možda nema veze sa zasluženim penzijama. Ali, nemam drugi naslov.
  • ns

    11.02.2016 18:06
    joj
    Dje kumu da skines peMziju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.