Novi Sad na 7. mestu u izboru za najbolju destinaciju

Novi Sad je osvojio sedmo mesto u izboru za "Najbolja destinaciju 2016", koji je organizovao "European Best Destinations", u konkurenciji 20 nominovanih turističkih destinacija Evrope.

Ovo je izuzetno veliki uspeh za naš grad koji se našao na listi najboljih evropskih destinacija, kao najbolje rangirana destinacija van Evropske Unije, ispred destinacija kao što su Brisel, Milano, Prag, Rim, London. Titulu najbolje evropske destinacije je poneo grad Zadar.


"European Best Destinations" je evropska krovna organizacija za promociju evropske kulture i turizma, a čije članstvo čini čak 355 turističkih organizacija širom Evrope. Njen rad i godišnja priznanja za koja redovno glasaju stotine hiljada putnika širom planete, direktno utiču na promociju nagrađenih destinacija koje zatim beleže rast globalnih turista i investitora. Nedavni primeri nagrađenih destinacija kao što su Porto i Bordo, učinili su te gradove posebno atraktivnim za posetioce iz Amerike i Azije, ali i unutar Evrope. Sajt "European Best Destinations" mesečno posećuje preko 2,5 miliona posetilaca, uz desetine hiljada pratilaca na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu i Pinterestu. Njihove aktivnosti prati i medijski domet koji se meri u desetinama miliona gledalaca.

Novi Sad je nominovan za titulu "Najbolja destinacija 2016." na inicijativu European Best Destinations, a svi koji su želeli da glasaju za najbolju destinaciju su mogli na sajtu European Best Destinations da se informišu o turističkoj ponudi Novog Sada.

Novi Sad/Újvidék/Neusatz je već tri veka, koliko postoji pod tim imenima, prostor raznolikog, bogatog kulturnog nasleđa mnogih naroda koji u njemu žive. Materijalna i nematerijalna kulturna baština stvarana u prošlim vekovima osnov je na kome počiva interaktivna mreža naučnih i kulturnih institucija, što Novi Sad danas čini prostorom aktivnog susreta kultura i različitih identiteta. To je grad muzeja, galerija, manifestacija od kojih je muzički festival EXIT stekao internacionalna priznanja i neospornu prepoznatljivost.

Poslednjih godina se u odnosu na tradicionalnu kulturnu produkciju grupišu programi i dešavanja u okviru nove kulturne matrice - ka avangardi i alternativi, čiji je programski epicentar Studentski kulturni centar, a prostorni epicentar - Kineska četvrt. Nova kreativna energija koja deluje na prostoru Kineske četvrti deo je ideja i aktivnosti koje su kandidovale Novi Sad za  Omladinsku prestonicu Evrope  i Evopsku prestonicu kulture 2021.

Autor: 021.rs

  • Бранислав

    12.02.2016 12:12
    ..Задар...град из кога је пре 25 година протерано скоро комплетно нехрватско становништво..је најдестинација...ужас...
  • Sale NS

    12.02.2016 09:19
    Mladi verovatno ne znaju da je Novi Sad još u staroj SFRJ bio višestruko proglašavan za NJAČISTIJI grad. Zamislite na kojem bi mestu bio danas plasiran da nemamo u vlasti tridimenzioanlce, obnovljive srpskopokretače, trećesrbijance i slične, Ispred nas su: Zadar, Atina, Plovdiv, Nant, Azores i Pariz. Uspeh je veliki ali bi bio još veći da neko malo više vodi računa o očuvanju kulturne baštine, turizmu i čistoći. Hvala na pažnji !
    P.S. Ajmo botovi, ajmo minuse !
  • živan

    12.02.2016 07:34
    Ispod occekivanja
    Prvoplasirani Zadar je lep gradic, ali zanimljiv samo tokom tri letnja meseca. Znacci da je Novi Sad drugima jos manje interesantan; nismo uspeli da ono ccime nas grad raspolazze drugima predstavimo na kvalitetan naccin.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti