Ovo su kondomi budućnosti

Koristeći lateks proizveden iz australijske trave, naučnici su na ivici pronalaska materijala za izradu najsigurnijih i najtanjih do sada prezervativa na svetu.
Bez obzira koliko će biti tanki, australijski su naučnici uvereni kako će ovi kondomi budućnosti biti izdržljiviji od svega što smo imali do sada prilike da vidimo.
 
Toliko traženu supstancu za izradu otpornog i čvrstog lateksa pogodnog za dizajn ovakvih prezervativa, pronašli su u običnoj divljoj travi koja raste u polupustinjskim predelima Australije. 
 
Čudesnoj biljci kojoj možemo da zahvalimo što će buduće generacije imati priliku da praktikuju još sigurniji seks od ovog današnjeg, ime je spinifeks. 
 
"Odlična stvar u nanoceluloznom ekstraktu iz ove biljke jeste što je fleksibilan, pa iz nje možemo napraviti snažniju, ali tanju membranu. Ukratko, to vam je kao da ste pronašli Sveti Gral u proizvodnji gume", rekao je profesor Univerziteta u Kvinslandu Daren Martin. 
 
Prema njegovim rečima, spinifeks je domorodačko stanovništvo koristilo kao prirodni lepak. Uveren je kako će, zahvaljujući ovoj biljci, uspeti da proizvede kondome koji su 30 odsto tanji, a ipak odgovaraju svim dosadašnjim standardima. "Prošle smo godine uspeli da stanjimo materijal za proizvodnju prezervativa do 45 mikrona, što je, otprilike debljina jedne vlasi kose, s vaše glave", rekao je Martin. 
 
Zahvaljujući specifičnom svojstvu koje ima spinifeks, proces proizvodnje prezervativa će biti i znatno jeftiniji. Kada je u pitanju proiozvodnja prezervativa, nastojanja da se učini tanjim rezultirala su nizom novih proizvoda, a jedan od najinovativnijih je svakako onaj grupe tinejdžera koji su osmislili prezervativ koji menja boju, kada dođe u kontakt sa polno prenosivim bolestima.
 
Autor: Net.hr

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.