Bokan gradi svojih 5%, lopatom i molitvom

Kampanja za izbore koji još uvek nisu raspisani sve se više zahuktava, a svako od aktera na političkoj sceni koristi sva sredstva kako bi se dokopao glasa više.

Tomislav Bokan, jedan od onih koji će vrlo verovatno preći cenzus i ući u novosadski parlament nakon sledećih lokalnih izbora, juče je iskoristio investiciju grada kako bi osigurao koji glas više na teritoriji gde inače ima veliki deo "sigurnih glasova".

Bokan se u Ledincima dohvatio lopate pa položio tzv. kamen temeljac za izgradnju sportsko-fiskulturne sale osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" iz Sremske Kamenice - istureno odeljenje u Ledincima. Lider Narodnog pokreta "Dinara-Drina-Dunav" je rekao da na Sretenje, Dan državnosti Srbije i dan kada Pokret na čijem je čelu obeležava četvrtu godišnjicu bivstvovanja na društveno-političkoj sceni grada Novog Sada, ima čast da označi početak izgradnje fiskulturne sale.

- Danas, ovde, u podnožju Fruške gore u Ledincima želimo da molitvom i polaganjem kamena temeljca obznanimo početak radova. Izgradnjom ove hale deci će biti omogućeni mnogo bolji uslovi za bavljenje sportom, što će možda učiniti da neko od mališana iz Ledinaca bude i budući srpski sportski šampion. U zdravom telu je i zdrav duh, i zato, neka nam je na sreću i u napredak. Amin daj Bože - rekao je Bokan.

Sredstva opredeljena za izgradnju sportsko-fiskulturne sale u Ledincima iznose oko 65 miliona dinara. Osnovnu školu u Ledincima pohađa 240 đaka raspoređenih u osam odeljenja od po 30 učenika.

Podsetimo, Bokan se pojavio u političkom životu Novog Sada kupovinom glasova na majskim izborima 2012. godine. Glas je tada plaćao 2.000 dinara. Suđenje za to krivično delo i dalje traje, ali u optužnici se do danas nisu pominjali ostali saučesnici iz političkog života Grada.

Nakon što je sa Romskom demokratskom strankom ušao u gradski parlament i postao poželjan saveznik prvobitno demokrata, a kasnije i naprednjaka, vremenom je osnovao svoj pokret pod nazivom "Drina-Dinara-Dunav". Svoje glasače nalazi u novosadskim prigradskim naseljima zalazeći tako direktno u glasačko telo najveće srpske partije.

Na svim istraživanjima javnog mnjenja koja se rade u Novom Sadu poslednjih meseci, Bokan je na minimum 3% sa projekcijom da bi uz dodatne glasove, koji mu se pridodaju, iako se ne zna na koji će način doći do njih, mogao biti iznad 5%. A to je dovoljno da ponovo bude parlamentarna stranka.

Uz koalicionog partnera SPO, koji nije vidljiv na istraživanjima, ali za koji se takođe predviđa da može da "uhvati" do 3% glasačkog tela, predstavljaće značajnu političku opciju za svaku buduću koaliciju.

Autor: 021.rs

Komentari 102

  • Nadalina

    04.03.2016 20:48
    Svi vi koji pisete lose o Bokanu cinjenica je da vi tog coveka i ne poznajete .Takav covek treba da bude prvi covek Novog Sada .Ja glasam za njega!!!!!!
  • Nadalina

    04.03.2016 20:46
    Samo napred
    Svi vi koji pisete lose o Bokanu cinjenica je da vi tog coveka i ne poznajete .Takav covek treba da bude prvi covek Novog Sada .Ja glasam za njega!!!!!!
  • Zlojeb

    19.02.2016 20:34
    Ja bih proverio Ćirovićevu diplomu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti