FOTO: Umesto jedne karte od 55 dinara, Novosađani dobijaju dve kombinovane

Novosađani su proteklih dana u gradskom prevozu od vozača umesto jedne karte od 55 dinara dobijali dve karte u kombinaciji od 20+35 dinara ili 50+5 dinara.

Građanima je ovo toliko privuklo pažnju da se na društvenim mrežama pojavilo dosta fotografija koje su napravili u autobusu sa ovim kombinacijama karata.

Kako za 021.rs objašnjavaju u gradskom prevozniku, problem je nastao jer iz Zavoda za izradu novčanica zbog praznika i procedura tendera kasni isporuka karata. Navode da će do kraja nedelje na svim linijama biti redovno deljene karte, jer bi trebalo da stigne isporuka iz Beograda.

Što se tiče kombinacija od 20+35 ili 50+5 dinara deljenih putnicima, navode da je sve regularno jer su i te karte važeće, mada su neke sa datumima od pre desetak godina, jer su tada još odštampane. Kako su nam preneli, u prigradskom saobraćaju su ove i druge kombinacije redovno u upotrebi, a sada su se videle više u gradskim autobusima zbog manjka karata od 55 dinara.

Inače, podsetimo da GSP ni posle 10 godina nije uspeo da uvede novi elektronski sistem prodaje karata zbog više oborenih tendera, pa i odustajanja u nekim godinama od raspisivanja nabavke zbog manjka para.

Kako novi sistem nije zaživeo, gradski prevoznik koristi skoro 50 godina stare mašinice za izdavanje karata, što se vidi po tome da na njima piše "OOUR za prevoz" (oznaka preduzeća iz vremena SFRJ, a pri tome je i na ijekavici i latinici.

Kako ispravnih mašinica nema dovoljno već dugo, GSP godinama unazad u ZIN štampa karte.

Autor: 021.rs

  • Zoran021

    19.02.2016 23:43
    Čudno je to da je datum u pitanju!A moguć je i falsifikat! Težak blam za GSP !! I ćirlične table su blam!!
  • 021

    18.02.2016 00:21
    ne vidim u tome nista sporno,matematika je egzaktna nauka, 5+5 uvek je 10.
  • Mila

    18.02.2016 00:09
    Nedopustivo je da ZIN ne isporuci karte, ali vazno je snaci se u toj situaciji.Pa sta ako su dve karte, nece biti zauvek tako. Sprecene su potencijalne malverzacije sa prodajom karata, a samim tim i gubitak preduzeca od prodaje istih. Nesposobno? Pa ne bih bas rekla!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti