Vojvođani vole Rusiju, ali bi radije u Evropsku uniju

Građani Vojvodine napozitivnije mišljenje imaju o Rusiji, ali bi više voleli da žive i školuju se u zemljama Evropske unije, rezultati su istraživanja Ipsosa.

Osim toga, kako navode, 53 odsto bi na referendumu glasalo za učlanjenje Srbije u Evropsku uniju.

Rezultate istraživanja, koje je sprovedeno u periodu od 3. do 10. decembra prošle godine u Vojvodini na uzorku od 1.820 ispitanika starijih od 18 godina, javnosti su predstavili pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski i direktor za odnose s javnošću Ipsos stratedžik marketinga Marko Uljarević.

Bugarski je rekao da rezultati istraživanja pokazuju da opredeljenost građana Vojvodine prema Evropskoj uniji apsolutno postoji, da poverenje građana Vojvodine u EU postoji i da je ono veće od proseka za celu teritoriju Republike Srbiju.

"Jedan od važnijih zaključka istraživanja je da evropski osećaj u nama raste sa povećanjem nivoa obrazovanja i to je još jedan od razloga zašto moramo da ulažemo u obrazovanje. Sigurno da je 60 odsto poljoprivrednika zabrinuto za svoju poziciju na jednom otvorenom i konkurentnom tržištu, ali im teba objasniti da su i subvencije koje u EU dobijaju poljoprivrednici su mnogo veće od tri ili četiri hiljade dinara koliko danas dobijaju", rekao je Bugarski.

On je naglasio da je istraživanje pokazalo da je politika pokrajinske vlade u potpunoj sinhronizaciji sa onim šta građani Vojvodine očekuju u procesu evrointegracija.

Autor: 021.rs

  • dule

    19.02.2016 09:00
    "ja

    18.02.2016 | 23:18

    Evo npr.ja. Ja sam za konfederaciju Slovenije, Hrvatske i Vojvodine. To bi bila prirodna i logicna celina. Ali to je samo moje mastanje. Mozda bude realnost za nekih 200 godina. Rusiju ne mogu da smislim. Najvise volim Nemacku, Austriju i Sloveniju."



    Neka hvala, Hrvatska se pokazala 1941-1945 šta misli o Vojvođanima.
  • Lala

    19.02.2016 08:13
    Crnjak..
    Volem i ja dodjose, ali kada su na svom ognjistu.
  • /

    19.02.2016 08:06
    /
    najgore je sto znamo kaki su i nasi domaci
    necemo se mi usreciti ni sa skorojevicima iz kruga cetvorke. to nije podiglo teze od kasike a kulturu ucilo u bioskopu arena

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti