Verbić: Većina predstavnika sindikata nije za štrajk

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da, koliko može da vidi iz skoro svakodnevnog razgovora sa predstavnicima sindikata, veći deo njih nije za štrajk.

''Oni su su svesni da smo, Ministarstvo i Vlada, uradili maksimalno što smo mogli u ovom trenutku'', rekao je Verbić za RTS govoreći o najavljenom štrajku upozorenja.

On je istakao da je jednokratna pomoć isplaćena, da je možda mala, ali da je realna. Prema njegovim rečima, četiri odsto su povećane osnovice za plate zaposlenima u obrazovanju što je više nego bilo kome drugom.

''Nije to mnogo, ali to je ipak napredak, nešto radimo po tom planu'', rekao je Verbić. Na pitanje da li se mogu očekivati neka nova povećanja, ministar je odgovorio potvrdno, ali je dodao da se to ne može očekivati u ovom trenutku i da sve mora da se radi korak po korak.

Autor: agencije

  • novosadjan

    21.02.2016 20:26
    pa naravno kad je sindikat na plati kod ovog i njemu slicnih

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija