Ambasador i službenici ambasade u Libiji će biti saslušani

Ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica, kao i svi službenici ambasade, biće saslušani kako bi se utvrdila puna istina i odgovornost u otmici Slađane Stanković i Jovice Stepića, izjavio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Šef srpske diplomatije najavljuje da će biti sprovedena detaljna istraga.

"O svemu ovome, o procenama, o načinu postupanja i procedurama na dan otmice, biće utvrđena puna istina i odgovornost. I Potežica i svi službenici ambasade će biti saslušani povodom ovih događaja. Zato je formirana radna grupa koja će u najkraćem roku predložiti mere", rekao je Dačić.

Odalović: Očekujemo izveštaj o otmici

Posmrtni ostaci Jovice Stepića i Slađane Stanković trebalo bi danas da budu preneti u Srbiju, izjavio je generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović i dodao da je predstavnicima vlasti u Tripoliju preneo da Srbija očekuje detaljan izveštaj libijskih službi o svemu što se dogodilo pre dva dana, kao i o svim okolnostima otmice.

On je rekao da su istražni organi u Libiji bili na licu mesta i posle istrage o svim okolnostima, ali i o broju stradalih ljudi, kao i o tome da li ima i drugih državljana, dostaviće kompletnu informaciju, kako su obećali.

Odalović je kasno sinoć stigao u Tripoli, gde će obaviti neophodne pripreme i sakupiti dokumentaciju za transport posmrtnih ostataka Slađane Stanković i Jovice Stepića, koji je planiran za danas posle podne ili uveče.

Autor: Agencije

  • SDPR

    22.02.2016 19:50
    od novembra do februara
    Onaj pajac od Dacica izjavljuje da ce se tek sada voditi istraga oko otmice... pa kada su to mislili da urade 2026?!?!?!?!?!

    KLOVNOVI
  • novosadjan

    22.02.2016 15:11
    oče ko za helikopter možda je pilot drogiran ko zna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.