Sve službe bezbednosti u punoj pripravnosti

Sve policijske službe i službe bezbednosti u stanju su pripravnosti povodom migrantske krize, izjavio je danas ministar pravde Nikola Selaković nakon sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.
On je dodao i da će Biro predložiti predsedniku države da sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će se raspravljati o sve većem usložnjavanju bezbednosne situacije u regionu. 
 
Puna pripravnost službi, kako je naveo, podrazumeva i Vojsku Srbije, "koja će biti uključena u skladu sa važećim zakonodavstvom i o tome će odlučivati Savet za nacionalnu bezbednost i predsednik Republike". Selaković je naglasio i da su sve službe bezbednosti dužne da štite granice Srbije.
 
On je naveo da Srbija beleži sve veći priliv ekonomskih migranata koji su i agresivniji, ali da će naša država nastaviti da iskazuje svoje poštovanje prema svakom migrantu, posebno prema onima koji dolaze iz ratom zahvaćenih područja. Dodao je da Srbija neće podizati ograde i zidove.
 
"Srbija ostaje posvećena dosadašnjoj migranskoj politici, ali će na prvom mestu štiti sebe i svoje interese", rekao je Selaković. 
 
Autor: Tanjug/foto: mpravde.gov.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija