Bač: Dve maskirane osobe opljačkale franjevački samostan i povredile starešinu

Dve maskirane osobe upale su sinoć u franjevački samostan u Baču i povredile starešinu Josipa Špehara, a takođe su ukrali i pojedine dragocenosti.
Starešina je prebačen u klinički centar gde mu je ukazana pomoć. 
 
Prema prvim informacijama iz policije cilj napada bila je krađa crkvenih dragocenosti i relikvija među kojima su i značajne ikone, spisi i drugi predmeti od vrednosti. 
 
Predsednik Opštine Bač Dragan Stašević osuđuje ovaj postupak, a u saopštenju je naveo da je uveren da je u pitanju razbojništvo čiji je pljačka osnovni motiv.
 
- Verujem da ovo krivično delo nema drugu pozadinu. Pozivam sve nadležne organe da u što kraćem roku preduzmu neophodne mere u cilju utvrđivanja odgovornosti počinilaca, a sve građane opštine Bač da sačuvaju tradiciju međusobnog razumevanja, multietničnosti, poštovanja različitosti i zajedničkog života čime se odlikuje opština Bač - navodi se u saopštenju.
 
Autor: 021.rs
  • AA

    27.02.2016 00:22
    Glavno da je predsednik opštine požurio dati izjavu kako ovo krivično delo nema drugu pozadinu. Zna on pljačkaše pa zna kao i razlog. Nije u stanju da zaštiti ono što mu je među najvrednijem u selu.
  • ime

    26.02.2016 15:32
    zanimljivo je takođe da se u samostanu nalazi jaaaaaaako mnogo vrednih stvari, dok npr svaka kafana ima obezbeđenje opština ne može da plati jednog jedinog čuvara... no... hajte molim vas koga je još briga za knjige iz boga pitaj kog veka... žalosno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina