Savet bezbednosti odobrio oštre sankcije protiv Severne Koreje

Savet bezbednosti UN jednoglasno je danas usvojio dosad najoštrije sankcije protiv Severne Koreje zbog toga što je Pjongjang nedavno izveo četvrtu nuklearnu probu i lansirao raketu dugog dometa.
Predlog rezolucije dogovorile su prethodno SAD i Kina.
 
Prema novim sankcijama, mora se kontrolisati sav teret koji ide u Severnu Koreju ili dolazi iz nje, a severnokorejski trgovinski predstavnici u Siriji, Iranu i Vijetnamu su među 16 pojedinaca koji su stavljeni na crnu listu UN zajedno sa 12 entiteta iz Severne Koreje.
 
Predsednik SAD Barak Obama pozdravio je jednoglasno usvajanje rezolucije o novim sankcijama. "Danas je međunarodna zajednica progovorila jednim glasom i poslala jednostavnu poruku Pjongjangu: Severna Koreja mora da odustane od tih opasnih programa i odabere bolji put za svoj narod", rekao je Obama.
 
Autor: Tanjug
  • Rusofil_IQ0

    03.03.2016 01:00
    repriza milosevica 90-tih!!!
    najzalije sto se osetim veoma bedno kad vidim da neko maloumnici ovde i dalje podrzavaju ovakve ludacke diktatore!!!
    umesto da priznamo svoje greske 90-tih mi se i dalje bar neki od nas prave ludi i decu uce lazima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).