Izbori istovremeno na svim nivoima

Pokrajinski i lokalni izbori biće održani istovremeno sa parlamentarnim, saopštili su danas u Novom Sadu predsednik vojvođanskog parlamenta Ištvan Pastor i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.
Oni su na zajedničkoj konferenciji za novinare rekli da će pokrajinske, odnosno lokalne izbore raspisati za datum koji danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić odredi za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Napomenuli su da je istovremeno održavanje tih izbora politički, ekonomski i društveno najisplativije.
 
Pastor je potvrdio da će 22. marta raspisati pokrajinske izbore, a Gojković će početkom naredne nedelje raspisati lokalne. "Pokrajinski izbori mogu biti održani u periodu od 22. aprila do 22. maja, a ja ću voditi računa o tome da budu održani u isto vreme kada i republički i lokalni", rekao je Pastor.
 
On je dodao da je na sastanku sa Majom Gojković bilo reči i o međusobnoj saradnji njih dvoje kao predsednika republičkog i pokrajinskog parlamenta i da su se "saglasili da je saradnja bila odlična i da bi takva trebalo da bude u budućnosti". "Mogu da naglasim da sam u prethodne dve godine u gospođi Gojković imao iskrenog sagovornika i svi predlozi koji su u republički parlament stizali od strane Skupštine Vojvodine uvek su nailazili na dobar prijem sa njene strane", rekao je Pastor.
 
Kada je reč o lokalnim izborima, Maja Gojković je rekla da 14 opština u Srbiji neće imati sada izbore, a da ona čeka da se završe određene radnje u Voždovcu i Zemunu, kako bi videla da li će u svim opštinama u Beogradu biti raspisani izbori.
 
Autor: Tanjug
  • JelenaNS

    05.03.2016 01:49
    A autobuska?
    Kako te nije sramota Pastore... bas si u lepom drustvu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.