U Veterniku i zvanično Ulica Zoje Mirosavljević

Nova ulica u Veterniku od 29. februara nosi ime po Zoji Mirosavljević, devojčici iz Novog Sada koja je 2013. godine umrla od Batenove bolesti.

Nakon što je Komisija za davanje imena ulicama zvanično predložila, a Skupština grada sredinom prošlog meseca usvojila predlog za imenovanje ulice po ovoj devojčici, proceduru je završila i Služba za katastar nepokretnosti i ispunila sve uslove da se ulica zove Ulica Zoje Mirosavljević.

Podsetimo, Zoja je umrla u osmoj godini života.

Prošle godine usvojen je Zakon o prevenciji i dijagnostici genetičkih bolesti, genetički uslovljenih anomalija i retkih bolesti, nazvan Zojin zakon.

Zakon su inicirali njeni roditelji, a predlog je u skupštinsku proceduru uputio poslanik Dušan Milisavljević.

Autorka: Gorica Nikolin - gorica@021.rs
Foto: zivotorg.org

  • Vladimir

    09.03.2016 09:57
    @Denis
    Dragi Denise, ako je iko zaslužniji da dobije ulicu od Zoje, vi recite ko. Zahvaljujući ovom detetu i njenim roditeljima, donet je zakon koji je, do sada, spasio desetine dece, a u budućnosti će spasiti hiljade. Pre nego napišete svoje neifoirmisano mišljenje, malo izguglajte termine "Zojin zakon", "Fond za retke bolesti" itd. Ja lično znam decu koja bi sada bila tamo gde je, nažalost, Zoja, da nije bilo zakona po kojem su dobili novac za lečenje u inostrantsu. Naši lekari su ih već otpisali samo zato što oni nisu znali šta je toj deci, a u inostranstvu te bolesti rutinski leče. Zato, nemojte baš sve komentarisati, ako već ne znate.
  • Denis

    09.03.2016 01:48
    Komedija apsurda
    U našoj zemlji čoveka već ništa ne može iznenaditi. Do sada smo živeli u ulicama po imenima narodnih heroja, zaslužnih ličnosti iz raznih oblasti među kojima i dobitnika Nobelove nagrade, po nazivima raznih biljaka i slično a sada ćemo i po detetu preminulom od retke bolesti. Komedija apsurda na naš način...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti