Završeno Evropsko prvenstvo u mačevanju, Rusija najuspešnija

Najviše pobeda na Evropskom prvenstvu u mačevanju za kadete i juniore, koje je večeras završeno na Spensu, ostvarila je reprezentacija Rusije, a slede Italije, Mađarska i Francuska.
Zastava Evropske mačevalačke konfederacije predata je Bugarskoj kao organizatoru narednog prvenstva koje će se održati 2017. godine u Plovdivu.
 
Tokom deset dana više od 1.000 takmičara iz preko 40 zemalja Evrope, u individualnim i ekipnim borbama, odmerilo je snage u sve tri discipline - mač, floret i sablja.
 
Prvi put je postavljen rekord u najdužoj ekipnoj borbi na svetu. U holu Spensa, 4. marta, održana je borba od 12 sati neprestanog mačevanja u kojoj se borilo 187 takmičara.
 
Organizatori su kao propratnu manifestaciju Evropskog prvenstva priredili i petodnevnu likovnu koloniju, na kojoj je osam akademskih slikara prenelo svoje viđenje šampionata na platna. U saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada, 5. marta je održana i prodajna izložba ovih slika, a ceo prihod od prodaje doniran je Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama.
 
Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti