Predložila bivšeg šofera za predsednika

Nacionalna liga za demokratiju zvanično je objavila da njena predsednica Aung San Su Ći neće biti kandidat za predsednika Mjanmara, već njen bivši vozač.
Dobitnica Nobelove nagrade za mir i predsednica NLD navodno je obećala da će biti de fakto lider, ukoliko njen saradnik pobedi. "Veoma sam srećan i smatram da će kandidat Htin Kjav sarađivati sa Aung San Su Ći za dobro naroda", rekao je poslanik NLD Kin Su Su Ći.
 
BBC je preneo da Su Ći (70) ne može da bude predsednica jer joj sinovi imaju državljanstvo Britanije. Ustav, naime, zabranjuje da neko kome je supružnik iz inostranstva ili deca imaju strano državljanstvo postane predsednik.
 
Njen pokojni suprug je, takođe, bio Britanac.
 
Partija Su Ći je odnela pobedu na izborima u Mjanmaru u oktobru prošle godine.
 
Autor: Tanjug
  • nss

    10.03.2016 17:13
    isto kao i u srbiji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet