Bačka Topola: Protest poljoprivrednika u ponedeljak

Udruženje poljoprivrednih proizvođača iz Stare Moravice najavilo je da će u ponedeljak ujutro organizovati protestni skup ispred zgrade opštine u Bačkoj Topoli i optužilo lokalnu vlast da će na nezakonit način omogućiti velikim firmama i gazdinstvima da raspolažu državnim zemljištem.
Poljoprivrednici su optužili predsednika opštine da je imenovao komisiju, koja je pripremila nezakonit predlog programa, po kojem bi sva raspoloživa površina poljoprivrednog zemljišta bila data na korišćenje, uz naknadu na osnovu prava prečeg zakupa, prvenstveno vlasnicima domaćih životinja i registrovanih farmi.
 
"Ovakvom proizvoljnom i delimičnom primenom zakona, za javno nadmetanje ne bi ostao ni jedan hektar poljoprivrednog zemljišta i time bismo mi bili drastično oštećeni, kažnjeni i diskriminisani kao nižerazredni poljoprivredni proizvođači. Odluka je trebalo da velikim pravnim licima i gazdinstvima omogući raspolaganje državnim zemljištem sledeće tri godine, dok bi mali poljoprivrednici, koji se bave ratarstvom, u potpunosti ostali bez državne zemlje ", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da postoje osnovane sumnje da su članovi komisije u sukobu interesa, jer su neki od njih u rodbinskim, a neki u poslovnim odnosima sa pravnim licima i gazdinstvima koja su dobila zemlju na ovaj način. 
 
Autor: agencije

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina