FOTO: Socijalisti izgurali ligaše zbog broja 3 na pokrajinskoj listi

Srpska napredna stranka, Demokratska stranka, Socijalistička partija Srbije i Liga socijaldemokrata Vojvodine noćas su predali liste za pokrajinske izbore, a na vratima Skupštine Vojvodine došlo je do guranja između socijalista i ligaša.

Prvi su listu u 21:26h predali naprednjaci koji su u koaliciji sa PUPS-om i još nekoliko stranka kao i na republičkim izborima, a lista nosi naziv "Koaliacija: Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje". Nosilac liste je Maja Gojković.



U pokrajinskoj izbornoj komisiji se potom u 01.25h pojavila i Demokratska stranka, koja je predala listu koja nosi ime "Za Vojvodinu rada i znanja - Demokratska stranka, DSHV, Nova, ZEP - dr Bojan Pajtić".

Sledeća je listu u 03.23h predala koalicija okupljena oko SPS. Ova lista nosi ime "Ivica Dačić- Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS), Grupa građana Patriotski pokret Srbije (GGPPS)".

Pred Skupštinom Vojvodine tada su se pojavili i ligaši koji tvrde da ih je obezbeđenje SPS sprečavalo da uđu u Skupštinu, a kako je saopštio PIK, zvanično vreme predaje njihove liste je 03:35. Ime ove liste je "Nenad Čanak-Liga socijaldemokrata Vojvodine-Digni glavu".

Liga je saopštila da je o incidentu obavestila policiju i izbornu komisiju, a najavili su i da će danas održati vanrednu konferenciju za medije gde će javnost upoznati sa detaljima incidenta.

Ukoliko sve izborne liste budu prihvaćene i ne bude nedostataka na glasačkom listiću, prvo mesto će imati SNS, druga će biti DS, treći SPS i četvrti LSV.

Autor: 021.rs

Foto: PIK i LSV/Duško Radaković

  • "Дођош"

    24.03.2016 15:28
    Изгледа да је ...
    ... мала бара, а пуно крокодила ...
    :)
  • Džaba im broj

    24.03.2016 10:08
    Svako ko primenjuje silu oko ovakvih stvari, legitimiše se kao otimač i ne zaslužuje da bude izglasan u vođstvo ovog naroda. Jer bi jednako otimao i od naroda kada dođe na vlast.
  • Mali Lala

    23.03.2016 21:22
    ...
    Batinaši i siledžije, BK televizija, bracika, vučko, šeki i ostala bulumenta ponovo jaše, vraćaju se devedesete na velika vrata!!! Da su lustrirani, ništa od ovoga se ne bi desilo! A vi im i dalje dajte podršku! Fuj, bljak!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.