SPS: Nije bilo incidenata, samo viška političke strasti

Pokrajinski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) tvrdi da prošle noći, prilikom predaje izbornih lista za pokrajinske izbore, nije došlo do incidenata, ocenivši da je bilo "samo viška političke strasti".
SPS je u saopštenju naveo da su se aktivisti dve stranke ponašali "vrlo korektno" kao i da nije bilo nikakvog fizičkog sukoba, "ni ispred skupštine ni u prostorijama Izborne komisije".
 
"Činjenica je da su naši predstavnici bili u prostorijama Izborne komisije, a deo napolju, ispred zgrade skupštine, tako da je došlo do susreta aktivista SPS-a i LSV-a na vratima Skupštine Vojvodine. Nikakvog ozbiljnog incidenta nije bilo, samo viška političke strasti. Sve ostalo je politički teatar u kome ne želimo da učestvujemo", ocenili su socijalisti.
 
Predsednik LSV-a Nenad Čanak izjavio je ranije danas da će ta stranka povući svoju listu kandidata za učešće na pokrajinskim izborima, ukoliko u naredna 24 časa ne bude objavljeno "ko su batinaši koji su pokušali da spreče aktiviste LSV-a u predaji liste". Prema Čankovim rečima, incident se desio oko tri sata, kada je "privatno obezbedjenje SPS-a na najgrublji način" pokušalo da spreči aktiviste Lige da predaju potpise i dokumentaciju Pokrajinskoj izbornoj listi.
 
Palma: Čanak da ne povlači listu
 
Dragan Marković Palma, čija Jedinstvena Srbija na pokrajinske izbore izlazi u koaliciji sa socijalistima, osudio je incident i tvrdi da socijalisti nemaju privatno obezbeđenje. On je pozvao nadležne da rade svoj posao, a Nenada Čanka da ne povlači izbornu listu svoje stranke.
 
"Očigledno da je bila nervoza i kod jednih i kod drugih, ali ni Ivica Dačić ni ja ne opravdavamo napad na bilo koju partiju ili njene aktiviste. Mi se sa Nenadom Čankom ne slažemo u mnogim stvarima, ne podržavamo ga, ali nasilje i fizičko ometanje članova njegove stranke nikada neće biti naš metod", rekao je Marković.
 
Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor ponovo je apelovao na sve učesnike izbora da se ponašaju fer i korektno i da političke borbe vode argumentima i programima.
 
Autor: Beta, 021
  • Nosati

    24.03.2016 13:23
    Šaran ovde
    Molim lepo ja nisam navijač ja sam DIFovac i ostavite me na miru.

    Šaran, Mandov, Toma som, Mrki prdi kao grom...
  • NS

    24.03.2016 11:41
    Da je bilo lustracije, ovakve stvari se ne bi dešavale.
  • Red forEver

    24.03.2016 07:50
    debela kegla
    Zna se ko je predsednik FKV ...
    Zna se ciji je to covek...
    Zna se ciji navijaci obezbedjuju Canka...
    A SPS-ovo nista nije...
    Sta rade navijaci na predaji liste to Čanak treba da objasni...
    A sto je ljut sto nisu opravdali grame/pare... pa to neka vidi sa njima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.