Parović i Glišić podneli tužbu zbog obaranja liste

Podnosioci liste "Složno za Srbiju - Narodni savez - Glišić-Parović" saopštili su da je njihov pravni tim rano jutros podneo tužbu protiv odluke Upravnog suda o obaranju njihove izborne liste.
Upravni sud je juče, kako se navodi u saopštenju, "pod pritiskom Dveri i onih koji stoje iza njih, doneo nezabeleženu odluku da obori izbornu listu koju su Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) dostavili Vladan Glišić i Miroslav Parović".
 
U saopštenju koje je potpisao Parović, navodi se da, iako je RIK dva puta doneo odluku o validnosti liste, Upravni sud je stao na stanovište "zabrinutog birača koji je uložio žalbu" da prezimena Parović i Glišić ne smeju da budu u nazivu liste za izbor. Kako se tvrdi u saopštenju, "taj zabrinuti birač je inače član Dveri".
 
"Na ovaj način je Upravni sud oborio mišljenje najmanje 20 vrhunskih pravnika (od kojih su neki i univerzitetski profesori) koji su stali na stanovište da je naziv liste prikladan i na sednici RIK-a glasali o tome i bili većina. Upravni sud je ovom odlukom ismejao i neke svoje ranije odluke i sve nas doveo u pravni paradoks", ocenjuje se u saopštenju. U saopštenju se odluka Upravnog suda ocenjuje skandaloznom i izražava očekivanje da će tužba biti usvojena i na taj način stvari biti vraćene u poredak.
 
Autor: Tanjug
  • Black Marry

    27.03.2016 08:09
    Dumb & Dumber
  • Experti

    26.03.2016 23:11
    Ako vam je Miroje pravni expert bolje se spalite odmah djuture.
    Inace sns je prevarila svoje clanove i poturila im da potpisuju za vas podrsku
  • Miroje Jovanović

    26.03.2016 20:36
    Informacija
    Pripremno ročište će biti održano 25. aprila, a prvo ročište u junu ili julu 2016. godine.

    Parović i Glišić će imati po mišljenju suda dovoljno vremena da se pripreme za prvo ročište.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.