Šešelj: Neću tužiti Srbiju

Lider radikala Vojislav Šešelj na konferenciji za novinare povodom današnjeg izricanja oslobađajuće presude u Haškom tribunalu, izjavio je da neće tužiti Srbiju zbog toga što ga je isporučila Haškom tribunalu.

"Malo pre su me moji saradnici obavestili o presudi. Konačno su se pojavila dvojica časnih sudija, koji su pokazali da su čast, profesionalizam i obraz iznad političkog pritiska i sa pravnog aspekta doneli jedinu moguću presudu", rekao je Šešelj. "Možda sam mogao bar malo da dobijem da ne besne srpski neprijatelji i oni koju si antisrpski nastrojeni", dodao je Šešelj.

On je odgovarajući na pitanje novinara rekao da se ne oseća krivim.

"Izražavam žaljenje što Martić, koji je u zatočeništvu, Tolimir koji je pogubljen, Radomir Karadžić i mnogi drugi nisu imali časne i poštene sudije", rekao je.

On je dodao da se njegov stav prema Hagu nije ni za dlaku promenio. "Znao sam da ću pobediti, raskrinkao sam sve njihove lažne dokaze. Posle kad sam završio svoj posao i pobedio, i nije me interesovala posle toga presuda", naveo je Šešelj.

On je rekao da je ideja Velike Srbije besmrtna.

"Ja sam već podneo zahtev da mi se isplati odšteta od 12 miliona evra, to sam podneo 2012, mogao bih da dopunim taj zahtev za možda još dva miliona evra, jer sam preživeo patnju", rekao je Šešelj na pitanje o naplati zbog godina provedenih u pritvoru.

Odgovorajući na pitanje novinara na šta će potrošiti novac od odštete ukoliko je dobije, Šešelj je rekao da će najviše otići za SRS, ali i u dobrotvorne svrhe.

"Najviše bih voleo da doniram novac Srpskoj književnoj zadrugi, Matici srpskoj i voleo bih da finansiram štampanje celoukupne srpske književnosti do Vuka Karadžića", rekao je Šešelj.

Autor: 021

  • Igor

    31.03.2016 22:22
    @Deda Stavra
    Duzan za struju, tv predplatu nikad nije ni placao, ima nekoliko kredita gde kasni sa otplatom. Dva mobilna, jedan novi (na kredit), drugi stari jer "baterija drzi". Pusi previse, pije kada god moze i kada se ukaze prilika. Glasno razgovara sa televizorom kada ide govor nekog politicara (intrervju). Vodi nekoliko sporova u sudu. Krao gorivo od firme gde je radio, a koja je propala pre nekoliko godina.

    Tako ja zamisljam prosecnog gradjanina koji misli kao "Deda Stavra".

    Rodjen sam u NS, u Betaniji (kao Cvarkov). Sada sam u dijaspori, pomazem drugim ljudima iz mog okruzenja da dodju ovde sa porodicama. Imam 35 godina, sluzio redovno vojsku, svaku platu primao na racun (bela plata). Zalim samo sto nisam otisao ranije!
  • /

    31.03.2016 18:14
    /
    @Deda Stavra
    ja sam odedio cekajuci da vidim tu vasu srbiju.
    zalim sto nisam otisao

    bezte deco odavde
  • Betmen

    31.03.2016 17:08
    Za vas sa redovnim amnezijama, on se sam prijavio u Hag.
    Ova farsa i šarada je završena. Jasno je ko je sledeći.
    A to ko je kvisling ? Pa bio je u Hagu tolike godine i ništa mu ne fali.
    Pustili ga da ide kući pred izbore.
    Odjednom volšebno izlečio rak.
    Još samo da mu i zvanično daju pare za odradjen posao i da ga aktiviraju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.