Holanđaninu koji vožnjom bicikla pomaže deci oboleloj od raka ukraden bicikl

Holandskom diplomati u Beogradu Ivaru Skirsu, koji promotivnom vožnjom bicikla od Holandije do Srbije pomaže nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, ukraden je bicikl.

Tridesetogodišnji Ivar Skirs planirao je da ove godine između 30. aprila i 12. maja biciklom prođe kroz šest zemalja, od Holandije do Srbije, rutom dugom 2.040 kilometara. Cilj ove duge diplomatske vožnje biciklom je prikupljanje finansijskih sredstava radi podrške nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR. Inače, ove godine i predsedavanje Holandije EU nosi obeležje bicikla koji je zaštitni znak njihovog stila života kroz kampanju "Evropo, hajde da bicikliramo".

"Želim da ovom akcijom pomognem u podizanju svesti i da prikupljanjem novčanih sredstava pomognem NURDOR-Srbija. U martu 2015. ambasada Holandije je posetila jednu od Nurdorovih roditeljskih kuća u Beogradu i opremila dvorište. Tada sam dobio želju da i ličnim primerom učinim koliko mogu i doprinesem skupljanju sredstava", rekao je Skirs. 

Ovo Ivaru nije prva vožnja, jer je i 2014. krenuo sa istom namerom, ali je prekinuo u Frankfurtu zbog povrede ruke. Iste godine je učestvovao u zahtevnoj trci "Ironman Lanzarote", dok je 2013. vozio do Praga kako bi prikupio sredstva za NVO koja se fokusira na deminiranje u područjima ratnih sukoba.

Diplomati je bicikl koji koristi za treninge vredan oko 600 evra ukraden u Beogradu sa 6. sprata zgrade u kojoj se ulaz zaključava. Bicikl je bio zaključan čeličnim katancem. Podsećamo i da je 2012. godine u Beogradu ukraden bicikl cikloturisti iz Japana Rio Asadžiju, a nakon velike medijske pažnje i brze policijske istrage premijer Ivica Dačić je pronađeni bicikl zvanično vratio Japancu.

Autor: Novosadska biciklistička inicijativa
Foto: Ivar Scheers, lična arhiva

  • Biciklista

    07.04.2016 16:50
    Ajte sad....
    Ne bi ni nas bajk preziveo u Holandiji da je iole kvalitetan. Pogledajte ovaj video (copy-paste link u novom prozoru) i gledajte kako je Amsterdam pobedio u takmicenju kradje bicikala. Pa vi nemate pojma tek kako se tamo kradu bajsevi....a o Londonu da ne pricam...

    https://www.youtube.com/watch?v=-yTFiP_co0U
  • Jajare

    07.04.2016 15:18
    E, pa Beograd je to.
  • goxns

    07.04.2016 15:09
    da
    e i on je našao kuda da vozi, a ovde bi ti i tenk ukrali ispred očiju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.