AO: Nadal ispao u prvom kolu

Rafael Nadal poražen je od Fernanda Verdaska sa 3:2 po setovima u prvom kolu Australijan opena.

Gladijatorska borba između dva Španca trajala je neverovatnih 4 sata i 45 minuta, a Verdasko je ovog puta poneo ceo plen.

Prvi set je nagovestio da će ovo biti veoma uzbudljiv meč. Oba tenisera su na svom servisu bila sigurna, pa je pobednika prvog seta odlučivao taj brejk. Verdasko je uspeo da odigra bolje u završnici i da dobije trinaesti gem sa 8:6, odnosno set sa 7:6

Uspeo je peti reket sveta da stigne do izjednačenja. Nadal je dva puta oduzeo servis zemljaku, čak je jednom uspeo da ga izgubi, ali je to bilo dovoljno da sa 6:4 dobije drugi set. 

U trećem Nadal još ubedljivijim rezultatom, ali i ubedljivijom igrom, dobija set. Dva puta je napravio brejk (6:3), pa je tako došao do vođstva od 2:1 po setovima. Nagovestio je "kralj šljake" totalni preokret, međutim, pitao se i Verdasko.

U narednom setu je 45. igrač na ATP listi došao do izjednačenja,  još jednom u taj brejku. Opet su oba tenisera bila sigurna na svom servisu, uz po jedan brejk, što je dovelo do taj brejka. Verdasko je uspeo da u 13. gemu dva puta oduzme servis Nadalu, uz jedan izgubljeni, pa je dobio sa 7:4, odnosno set sa 7:6.

Stekao je psihološku prednost Nadalov protivnik nakon izjednačenja. Podigao je Verdasko igru na viši nivo, i ekspresno, sa 6:2 stavio tačku na ovaj meč.

Ovo je veliki udarac za Rafaela Nadala, kao i dokaz da je daleko od svoje prepoznatljive forme. Podsetimo, još jedno iznenađenje je eliminacija Venus Vilijams, koja je poražena od Britanke Johane Konte sa 2:0 po setovima.

Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.