FOTO: Stigli novi autobusi u GSP

U Gradsko saobraćajno preduzeće stiglo je šest novih autobusa.

Radi se o Ikarbusovim solo autobusima koje je GSP kupio pre nekoliko meseci za 97 miliona bez PDV-a, a kako prenosi portal Autobusi.Net, nova vozila već imaju registarske tablice i nose garažne brojeve od 953 do 958, tako da se može očekivati da vrlo brzo počnu da prevoze Novosađane.

Autobusi koju su došli u GSP imaju motor Euro 5, vozila su niskopodna, opremljena tapaciranim sedištima, LED displejima, klima uređajem i rampom za invalide.

Gradski prevoznik inače očekuje da mu uskoro stigne još pet autobusa istog tipa na osnovu ugovora koji je potpisan 10. seprembra i čija je ugovorena vrednost 79,8 miliona dinara bez PDV.

Podsetimo, u GSP-u je proletos već stiglo pet solo autobusa i oni uveliko voze po gradskim ulicama, a u toku je i novi tender za kupovinu autobusa. Tender za nabavku 10 zglobnih niskopodnih autobusa je nedavno raspisan, a otvaranje ponuda je 13. januara.

  • Nebojša

    01.01.2016 18:43
    Bolje da održavaju postojeće
    Daju se velike pare za nove i onda ništa. Pogledajte na šta nam liče autobusi, to je sramota.
    Bolje da se ulaže u održavanje postojećih.
  • Baltazar

    31.12.2015 14:35
    Znaaci da je GSP u mogucnosti da investira u obnovu voznog parka. Vodi se racuna o bezbednosti putnika.
  • tzi nick

    31.12.2015 14:20
    Ovo oni Vučićevi Mercedesi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.