Narednih dana odluka o isporučiocu zglobnih autobusa

Gradsko saobraćajno preduzeće će narednih dana doneti odluku o tome ko će isporučiti 10 zglobnih autobusa.

Kako je za 021.rs potvrđeno u GSP-u, ponude sa javne nabavke su otvorene 13. januara, nakon što je prvobitni rok pomeren sa 25. decembra i sada Komisija proverava prispele ponude.

Vrednost ove nabavke je 2,5 miliona evra, a Skupština grada je nedavno dala saglasnost da GSP uzme lizing u toj vrednosti na 60 rata.

Ukoliko ne bude prigovora i ugovor bude potpisan krajem ovog ili početkom narednog meseca, 10 zglobnih autobusa bi se našlo na novosadskim ulicama za 140 dana, jer je prema konkursnoj dokumentaciji to rok za isporuku vozila.

Nabavkom ovih vozila, prvih zglobnih autobusa posle desetak godina, gradski prevoznik nastavlja obnovu voznog parka koja se sprovodi u poslednje dve godine, nakon dužeg vremena stagniranja zbog nedostatka novca.

Podsetimo da je početkom meseca stiglo šest solo autobusa vrednih preko 116 miliona i da bi u martu trebalo da stigne još pet solo autobusa čija je ugovorena vrednost 79,8 miliona dinara bez PDV-a, dok je proletos već stiglo pet solo autobusa.

Autor: 021

  • Marijana5

    20.01.2016 14:51
    marijanakojic@gmail.com
    @Nsnn i @kako: Rok isporuke definiše ponuđač koji će isporučiti autobuse. Rok isporuke je pored cene, kvaliteta, jedan od kriterijuma za vrednovanje, upoređivanje i ocenjivanje ponuda ponuđača koji učestvuju u postupku Javne nabavke.
    Ovde nije ništa sporno niti nejasno, ponuđač je sam naveo u ponudi rok isporuke od 140 dana u kojem treba da isporuči predmet ponude tj tih 10 autobusa.
  • nsnn

    19.01.2016 15:19
    @kako
    140 dana je 4 i nesto meseca, tako da je vrlo moguce napraviti 10 autobusa za to vreme, nije to avion pa da se pravi po 6 meseci, nije da branim ove sa vlasti, nego samo kazem kako jeste
  • Kako

    19.01.2016 14:18
    su
    Kako su došli do uslova da treba da se isporuče u roku od 140 dana, jel to možda ima veze sa predizbornom kampanjom?
    Taj koji je učestvovao na tenderu već ima gotove autobuse, ako nema sigurno ih ne može napraviti za 140 dana.
    I sad zbog političke kampanje mi Građani moramo da čekamo 140 dana da stignu autobusi, eh!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti