Teofil Pančić dobitnik nagrade NDNV-a

Novinar Teofil Pančić ovogodišnji je dobitnik godišnje nagrade Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Razlog za nagradu je Pančićeva doslednost tokom svih godina rada. Odluka da se njemu dodeli nagrada obrazložena je rečima da on nije novinar, već novinarski pisac, hrabar, bez kompromisa i primer budućim novinarskim generacijama.

Pančić je nakon uručenja nagrade rekao da je posebno počastvovan što je dobio nagradu od novinarskog udruženja koje mu je od 1994. godine saborac u anftifašističkom poduhvatu i u očuvanju dostojanstva. "Prosto radim ovaj posao koji volim uprkos svim njegovim lošijim stranama najbolje što znam, najbolje što umem po meri pameti i sposobnosti i nekog građanskog ljudskog poštenja koju sam u stanju da iznesem", rekao je Pančić.

Predsednik Izvršnog odbora NDNV-a Nedim Sejdinović rekao je da je Pančić zaslužio nagradu jer piše "hirurški precizne i ispravne" političke analize. "Teofil odbija da bude deo mase koja juri za jednostavnim rešenjima. On je oštar kritičar, nesklon inerciji. Odlikuju ga hrabrost, doslednost u borbi protiv nacionalizma, zatvorenosti, mržnje, palanke, fašizma. On je takođe i dosledan borac za Vojvodinu", kazao je Sejdinović na svečanosti povodom 26. rođendana NDNV-a.

Autor:   021  

  • Govedo Srbijansko

    01.02.2016 14:33
    Nov. Teofil Pancic? Jel' mu to nesto kao Dr Nele Karajlic?
  • Naciolog

    30.01.2016 19:57
    Tadicev licni novinarcic.
  • ivan

    30.01.2016 18:56
    Bravo!

    Bravo za Teofila!
    Jedan je od retkih postenih javnih licnosti. 2012. kritikovao je dirigovanu histeriju za obaranje demokratke vlasti i dovodjenja radikala, koju su predvodili mnogi kojima smo prethodno verovali, poput Vesne Pesic, Nebojse Popova i drugih tzv. drugosrbijanaca, belolisticara

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti