Novoizabrani meksički predsednik ostao satima zarobljen u avionu

Lopez Obrador nije samo obećao da će prodati predsednički avion, nego i da će smanjiti sebi platu i živeti u skromnom domu.
Meksički predsednik Lopez Obrador
Reuters
Lopez Obrador kaže da bi mu bilo neprijatno da leti predsedničkim avionom

Tek izabrani meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador kaže da će održati obećanje i da će prodati predsednički avion, premda je proveo tri sata čekajući na pisti u avionu komercijalne kompanije.

Avion na liniji Oahaka-Meksiko Siti u koji se Obrador ukrcao kasnio je tri sata zbog obilne kiše.

„Neću da koristim predsednički avion", poručio je iz avionskog sedišta.

Obrador je kao kandidat levice pobedio na predsedničkim izborima u julu, a dužnost će preuzeti u decembru.

Na raspolaganju mu je luksuzni mlaznjak Boing 787 Drimlajn vredan 218,7 miliona dolara koji je po porudžbini bivšeg predsednika Felipea Kalderona isporučen pre dve godine.

Tada je rečeno da je to najmoderniji i najefikasniji avion koga koristi neki svetski lider.

Šta misle Meksikanci?

Tako se Obrador, koji je obećao da će uvesti mere štednje, našao među stotinama putnika koji nisu mogli da napuste Huatuiko na obali Tihog okeana i vrate se u prestonicu.

Mexico's President-elect Andrés Manuel López Obrador departs the commercial plane on Wednesday
Reuters
Predsednik je rekao da će nastaviti da putuje komercijalnim letovima

Snimak načinjen u avionu koji je emitovala agencija Rojters prikazuje novoizabranog predsednika kako govori da bi ga bilo „sramota" da uđe u preskupi avion kada u zemlji ima toliko bed

„Ovo me neće naterati da se predomislim", rekao je i dodao „Dosta je bilo obećanja, s tim je gotovo, a svaki političar koji se ponaša arogantno neće potrajati".

Nekim žiteljima Meksiko Sitija se nije baš dopala ova vest.

„Ako je avion već kupljen, smatram da bi trebalo da ga koristi", rekao je Alehandro Agilar, dodajući da „nije normalno" da se predsednicima to dešava.

Konačno pobedio: Ko je novi meksički predsednik Manuel Lopez Obrador

SAD-Meksiko: Tramp najavio „neverovatan“ trgovinski sporazum

Njegov sugrađanin Arturo Miranda je kazao da je predsednik ovim gestom pokazao da saoseća sa narodom, ali da „treba da se zapitamo kako će putovati na međunarodne konferencije".

Obrador je osim što je obećao da će prodati avion najavio i da će pretvoriti predsedničku palatu u kulturni centar, smanjiti sebi platu, obračunati se sa korupcijom i živeti u svom skromnom domu..

  • Ha

    21.09.2018 20:07
    Ha
    gari mi se jako svidja, sanjacu ga u snu.. :) mozda ako budemo dovoljno sanjali o tome, se to i ostvari kod nas. o cemu sanjate?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC