VIDEO: Maceo Plex i TTP Reunion na Dens Areni

Najtraženiji house DJ i producent današnjice Maceo Plex dolazi na Egzit u petak, 8. jula, da kompletira ovogodišnje izdanje mts Dens Arene.
Teksašanin kubanskog porekla sa trajnim prebivalištem u Barseloni, na Petrovaradinsku tvrđavu se vraća na vrhuncu karijere, nakona niza kolosalnih izdanja koja su redefinisala savremenu elektronsku muziku.
 
Numere kao što su "Going Back", te serija famoznih "Conjure" singlova ili ultimativni hit "Solar Detroit" prethode novom, dugo očekivanom studijskom albumu najavljenom za ovu godinu. Producent sa bogatom karijerom i pod drugim imenom Maetrik, jedinstven je i po tome što njegovu muziku koriste i objavljuju redom vodeće izdavačke kuće "MINUS", "Kompakt", "Drumcode", ali i njegova lična "Ellum" etiketa. Poslednjih godina Maceo Plex predvodi programe svih najvećih festivala, a ovog leta pokrenuo je i serijal novih hit žurki na Ibici pod nazivom "Mosaic" sa gostima kao što su Maya Jane Coles, Daniel Avery, Steffi ili meksički maestro Rebolledo, zvezda ovogodišnje No Sleep Novi Sad bine.

Ovogodišnje izdanje mts Dance Arene ostaće upamćeno i po jednom specijalnom nastupu, koji ovdašnja publika nije imala priliku da uživo vidi celu deceniju. Najpopularniji DJ sastav sa ovih prostora TTP - Teenage Techno Punks, koji su pre skoro 20 godina osnovali Marko Nastić, Dejan Milićević i Miloš Pavlović, okupiće se ponovo u punom, tročlanom sastavu zajedno na zatvaranju programa prve večeri u četvrtak 7. jula.
 
TTP Reunion biće prilika da naša tri, međunarodno priznata producenta ponovo stanu zajedno iza gramofona u sastavu koji je nepovratno obeležio elektronsku scenu celog regiona i probio svetske granice za cele generacije novih umetnika sa Balkana! Program mts Dance Arene ne bi bio kompletan i bez ostalih domaćih i regionalnih zvezda, a ove godine među njima su Insolate, Calavera & Manya, TKNO, The Beatshakers, John Belk, Alexandar Ivković, Roske, Divolly & Markward i La Costa. Specijalni gosti ovoj grupi rezidenta ove godine pridružiće se i popularni štićenik Richija Hawtina, italijanski DJ i producent Fabio Florido, te jedan od vodećih švajcarskih disk džokeja Gil Glaze.
 
Spremna i No Sleep Novi Sad bina uz pet vodećih klubova
 
Ovogodišnji koncept No Sleep Novi Sad bine predstaviće četiri noći u znaku nekih od vodećih "underground" klubova Evrope.
 
Čast da pokrene nesanicu prve noći imaće kultni klub Nitsa iz Barcelone, čiju trodecenijsku istoriju u četvrtak, 7. jula, predstavljaju The Hacker, Rebolledo, DJ Fra aka Ferenc, Tijana T, Klaus, Comrade Winston i Cameron Jack. Petak, 8. jul, rezervisan je za veliku proslavu 25 godina rada famozne tehno institucije Tresor iz Berlina, a za ovu priliku na tvrđavu dolaze Moritz von Oswald, Dasha Rush, Zadig, Psyk, Regen aka Miloš Pavlović i Filip Xavi.
 
I ove godine se očekuje da subota, 9. jula, bude rekordno posećena, a za to se svakako sprema i trenutno najpopularniji evropski klub, Concrete iz Pariza, koji posle velikog uspeha svog Weather festivala na EXIT šalju svoju prvu postavu uz dva domaća pojačanja: Tommy Four Seven, Antigone, Francois X, Shlømo (Live), Lag, te Vegim & Flekitza! Udruženi zajedno, vodeći austrijski elektronski klub Grelle Forelle iz Beča i kultna "tehno katedrala" Drugstore iz Beograda za finale su spremili inovativan i uzbudljiv elektronski zvuk koji na No Sleep Novi Sad binu u nedelju, 10. jula donose Powell (live), Cassegrain, Campbell Irvine (live), Parrish Smith, Laminat Kobermann, 33.10.3402, kӣr (Live) i Lakmus Red (Live).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit

EXIT izglasan u top 10 festivala sveta

Jedan od vodećih svetskih muzičkih medija DJ Mag objavio je rezultate glasanja publike širom sveta za 100 najboljih muzičkih festivala, a EXIT se na ovoj listi našao među 10 najboljih.