Građani izdvajaju po 15 evra za dug "Petrohemije"

Dug "Petrohemije" od 100 miliona evra, koji će država Srbija da preuzme na svoja leđa i podmiri ga do Nove godine, koštaće svakog građanina Srbije oko 15 evra.
Kako piše "Blic", to će biti novogodišnji poklon poreskih obveznika Srbije nesavesnom rukovodstvu ove kompanije, čije će propuste platiti i tako izmiriti dugove za gas. Procenjeno je da je ova finansijska gimnastika nužnost kako bi se našao kupac ili strateški partner za kompaniju. Da je ovakva procedura izvesna potvrdio je i premijer Aleksandar Vučić.
 
"Teško se može naći zainteresovani investitor za 'Petrohemiju' ukoliko se ne očiste dugovi. Država Srbija je krvarila zbog petrohemijskog kompleksa, u finansijskom smislu, i u decembru će to biti slučaj, ali to je način da zainteresujemo investitore. Oni danas na računu imaju 50 miliona evra, ali i pored toga država će morati da vrati njihov dug od 100 miliona evra", kazao je Vučić.
 
Ovo neće biti prvi put da građani plate cenu neodgovornog poslovanja jer već imaju na teretu propuste ugašenih banaka, koji se procenjuju na nešto više od 600 miliona evra, ali i "Sartida", nakon odlaska Amerikanaca, kao i dug RTB "Bor" za struju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.