Yahoo prestaje da postoji

Kompanija nakon niza skandala i poslovnih neuspeha menja ime, a napušta je i direktorka Marisa Mejer.
Direktorka internet giganta Yahoo-a, koju su svojevremeno u tu kompaniju uz enormnu pompu dovukli iz konkurentskog Google-a, nakon četiri i po godine za kormilom firme najavila je svoj odlazak, a u kakvom je stanju Yahoo svedoči i to da će nakon njenog odlaska firma prestati da postoji pod tim imenom. 
 
To je potvrđeno kasno sinoć u izveštaju kompanije američkim regulatorima, u kojem se opisuju planovi preuzimanja firme od strane telekomunikacijskog diva Verizona. Osim Mejer, upravu odmah nakon finalizacije transakcije, napušta i suosnivač Yahoo-a Dejvid Filo kao i još četiri druga člana, a novo ime firme, nakon što preuzimanje od strane Verizona bude okončano, trebalo bi da bude Altaba. 
 
Čim je Mejer došla u Yahoo u maju 2012. godine, činilo se da je tada posrnuli internetski div malo živnuo. Firma je krenula u skupa preuzimanja, među najvećom akvizicijom bio je Tumblr, pokrenuti su i brojni novi projekti, kao što je produkcija video sadržaja, za šta su angažovana i neka poznata imena, ali na kraju malo toga se pokazalo plodonosnim, a poslednji meseci obeleženi su sramotnim otkrićima hakerskih upada u Yahoo-ove sisteme e-maila, koji su ocenjeni najvećim u istoriji interneta. 
 
Verizon, koji je pre nekog vremena naumio da preuzme kompaniju za 4,8 milijardi dolara, zbog najnovijih dešavanja traži način da radikalno snizi cenu kupovine.
  • Morž

    10.01.2017 13:32
    Samo deo kompanije menja ime.
  • lol

    10.01.2017 10:29
    Dugo im je i trajala..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija