Ljajić: Naredne nedelje sastanak sa rukovodstvom "Agrokora"

Ministar trgovine Rasim Ljajić najavio je danas da će se naredne sedmice održati sastanak srpskih državnih zvaničnika sa rukovodstvom "Agrokorovih" firmi u Srbiji, ističući da je i za nas važno da ta hrvatska firma stabilizuje svoje poslovanje.
Povodom krize u toj najvećoj hrvatskoj firmi, ministar je rekao da za sada nema posledica po zaposlene, ali ni za dobavljače u Srbiji.
 
- Pratimo situaciju iako su nas uveravali da u Srbiji nisu imali problema. Važno je da "Agrokor" stabilizuje svoje poslovanje i svaki ulazak svežeg kapitala, kao i svaki znak oporavka koristan je i za nas - rekao je Ljajić.
 
"Agrokor" zapošljava ukupno 60.000 radnika, od toga u Srbiji više od 11.000, a Ljajić navodi da hrvatska vlada najavljuje novi zakon koji će pomoći kompanijama.
 
- Hrvatska je najavila zakon kojim će pomoći kompanijama koje zapošljavaju više od 8.000 radnika i koje su zaradile više od milijardu evra, a "Agrokor" je jedna od njih - objašnjava ministar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija