Saudijska Arabija: Cigarete i napici od danas 50 odsto skuplji

Cene cigareta i energetskih napitaka povećane su danas za 50 odsto, kao i cene bezalkoholnih gaziranih pića u Saudijskoj Arabiji, koja je uvela porez na robu široke potrošnje da bi nadoknadila pad prihoda od nafte.
Saudijska Arabija: Cigarete i napici od danas 50 odsto skuplji
Foto: Pixabay
Saudijci do sada nisu morali da plaćaju tu vrsta poreza, ali je pad cene nafte od 2014. na svetskom tržištu naveo tamošnje vlasti da potraže druge izvore prihoda.
 
Porez je uveden u okviru dogovora šest članica Saveta za saradnju u Zalivu. a tu meru je podržao i Međunarodni monetarni fond. 
 
Te zemlje - Saudijska Arabija, Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati, Oman, Katar i Kuvajt, dogovorile su se da uvedu porez na dodatu vrednost od pet odsto na deo proizvoda široke potrošnje počev od 2018. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija