Google "sakrio" 19,2 milijarde dolara na Bermudima

Američka kompanija Google prebacila je 19,2 milijarde dolara na Bermudska ostrva u 2016. godini, što joj je omogućilo uštedu od više milijardi dolara po osnovu poreza.
Google "sakrio" 19,2 milijarde dolara na Bermudima
Foto: Pixabay
Google je, koristeći poreske "rupe", prebacio za sedam odsto više novca nego u 2015. godini, ostvarivši uštedu od 3,7 milijardi dolara, prenosi "Ekonomik tajms".
 
Kako bi većinu profita ostvarenog u inostranstvu "zaštitio" od oporezivanja, skoro čitav prihod iz jedne podružnice u Irskoj Google je prebacio na kompaniju u Holandiji (bez zaposlenih), a potom na Bermudska ostrva, koja kompanijama ne naplaćuju nikakav porez.
 
Uprkos kritikama zbog korišćenja takve poreske šeme, Googleova praksa je potpuno zakonita.
 
"Mi plaćamo sve poreze u skladu sa poreskim zakonima u svakoj državi sveta u kojoj poslujemo", napisao je portparol Googlea u pisanoj izjavi "Blumbergu".
  • 50 nijansi

    04.01.2018 12:01
    Princip je isti...
    Kod njih šareno, kod nas sivo.
    Nas boli naše sivo i mislimo da nam je najgore, a oni mnogo sposobniji lopovi i zakonodavci. Kroje kapu najkrupnijem kapitalu i sere*daju o demokratiji, a mi drčni naivni slikari - nadamo se da ćemo preko demokratije do njihovog bogatstva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija