Kompanija "Vansi": Ugovor o koncesiji aerodroma u prvom tromesečju 2018.

Ugovor o koncesiji za beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" biće potpisan kada bude završen finansijski izveštaj za 2017. godinu, a očekuje se da to bude u prvom tromesečju ove godine i tada će "Vansi erports" preuzeti upravljanje aerodromom, saopštila je ta francuska kompanija.
Kompanija "Vansi": Ugovor o koncesiji aerodroma u prvom tromesečju 2018.
Foto: 021
"Ovaj uspeh označava novu fazu širenja naše kompanije van Francuske, a Aerodrom "Nikola Tesla" biće naše sedište u centralnoj i istočnoj Evropi, regionu u kojem do sada nismo poslovali", rekao je glavni izvršni direktor "Vansi koncesija" i predsednik kompanije "Vansi erports" Nikolas Notebert.
 
U saopštenju kompanije se navodi da je ugovorom o koncesiji na 25 godina predviđeno finansiranje, upravljanje, održavanje, proširenje i nadogradnja postojećeg aerodromskog terminala i poletno-sletne staze.
 
"Cilj će nam biti poboljšanje uslova rada aerodroma, kako bi se kompaniji "Er Srbija" omogućilo da ponudi nove letove na dužim rutama, što je deo njene glavne strategije, a gradićemo partnerstvo sa više od 200 aviokompanija, kako bi se dodatno povećao saobraćaj, u skladu sa jakim potencijalom ekonomskog rasta Srbije", stoji u saopštenju.
 
Kompanija "Vansi erports" je među četiri najveće u međunarodnom aerodromskom sektoru, a upravlja sa 35 aerodroma u sedam država, 12 u Francuskoj, deset u Portugalu, šest u Dominikanskoj Republici, tri u Kambodži, dva u Japanu i po jednim u Čileu i Brazilu.
 
Zapošljava 11.000 ljudi, a u 2016. je ostvarila bruto prihod od 2,7 milijardi evra, od čega je konsolidovani prihod iznosio 1,05 milijardi.
  • Станко

    08.01.2018 07:33
    Хи хи
    Можда би неко требао да Србију сзави на продају, фа се не ценкамо појединачном продајом. Све у србији је добро странцима, јефино ми немамо памети да наша дпбра искористимо.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.