Vujović: Novac od koncesije za vraćanje skupih kredita i strateške ciljeve

Vlada još nije razmatrala kojom će dinamikom novac od koncesije Aerodroma "Nikola Tesla" biti uplaćivan u budžet, niti kako će taj novac biti trošen, izjavio je danas ministar finansija Dušan Vujović, navodeći da je pre tri godine ideja bila da novac od koncesija ne ide u potrošnju, već da se troši za strateške ciljeve.
Vujović: Novac od koncesije za vraćanje skupih kredita i strateške ciljeve
Foto: 021.rs
Strateški ciljevi su, s jedne strane otplata nasleđenih najskupljih dugova, a sa druge finansiranje investicionih projekata, objasnio je Vujović.
 
"Omogućićemo sebi da radimo investicione projekte, da se ne zadužujemo, da vraćamo kredite i da imamo strateške investicije", rekao je ministar.
 
Vujović je naveo da je ove godine u planu da se iz tekućih viškova ili iz priliva poput ovog od koncesionog ugovora, refinansiraju ili otplate najskuplji krediti koji dospevaju u 2018.
 
"Te kredite, koje otplaćujemo po stopama od 7,5 odsto, 7,7 ili osam odsto, trebalo bi da otplatimo, pa čak i ako u te svrhe treba da se zadužujemo. Zato što bi se sada zadužili po stopi od 1,5 ili dva odsto, umesto tih osam odsto", objasnio je ministar finansija.
  • Nervirach

    18.01.2018 07:12
    Znao sam. E je.i ga, ni dinara dati nekom ovdasnjem ekonomskom strucnjaku. Ekonomske fakultete u Srbiji sravniti sa zemljom i izbrisati iz pominjanja. Kao da nikada nisu ni postojali. Baba sa pijace je bolji ekonomista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.