Ministar finansija Dušan Vujović reformator godine

Ministru finansija Srbije Dušanu Vujoviću danas je uručena nagrada Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) "Reformator godine" za celokupan doprinos unapređenju poslovnog ambijenta.
Vujović je zaslužan što je podržao uvođenje poreskih olakšica za početnike u poslovanju, radio na izmenama Zakona o republičkim administrativnim taksama i izradi budućeg zakona o naknadama, rečeno je prilikom uručenja nagrade u Skupštini Beograda. Istaknuto je i da je Vujović aktivan u pripremi mera za suzbijanje sive ekonomije zbog čega je naplata poreza bolja i u 2017. godine je ostvaren budžetski suficit.
 
Specijalno priznanje NALED-a za doprinos reformama dobila je pomoćnica ministra finansija Nataša Kovačević. Nagradu za doprinos razvoju elektronske uprave na lokalnom nivou dobio je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, a na republičkom rukovodilac grupe za digitalnu agendu u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Milan Dobrijević.
 
Priznanje NALED-a je dobio i direktor vladine Kancelarije za IT i elektronsku upravu Mihailo Jovanović, kao i dve novinarke za izveštavanje o ekonomskim reformama Danijela Nišević iz "Blica" i urednica emisije "Talasanje" Radio Beograda Zorka Đukanović.
 
A o tome šta je NALED sve predložio kada su u pitanju poreske olakšice, zdravstvene knjižice i drugo, možete pročitati OVDE.
  • Мунгос

    28.01.2018 17:25
    Нешто се мислим, нешто као идеја, да предложим мом певачком друштву „Тамбурица охо хоо“, да одликује министра Вујовића. Да му даде не само колајну, него и плакету. А он је ваљда благодаран па ће се одужи. Макар „дај шта даш“. Могли би нешто и да му отпевамо. Одсвирамо, нема везе.
  • Мунгос

    27.01.2018 14:19
    НАЛЕД је непрофитна невладина Владина организација.
    Невладина организација уручила колајну Владином министру.
    Није познато да ли колајну прати и неки финансијски стимуланс. Ови непрофитни умеју добро и опипљиво да награде
    Ваљда је требало обратно да буде: Да Владин министар додели колајну Невладиној организацији. Зато што НАЛЕД пише законе Зорани Михајловић, подносећи велики терет у акцији озакоњења незаконитог, у складу са прописима ЕУ.
    У сваком случају, ово му дође исто као када нека пиштољска организација додели некоме традиционално признање „Европљанин године“. Па ако онога није срамота, он прими признање и захвали се.
  • Zvek

    27.01.2018 13:57
    @Nervirach
    "Zvek, Buducnost, trk po ekstra smrdijanske sendvice."
    Svaka čast majstore !!!
    Ako si ti iz mojih komentara zaključio da sam SNS bot, onda imaš pregled igre kao Rej Čarls.
    Znaš, patriotizam je malo više od pljuvanja po svojoj zemlji.
    Preispitaj se šta si ti za nju uradio osim net autoterapije pljuvanjem.
    Ide u redu... nadam se da pomaže i da ti je mentalno zdravstveno stanje bar za nijansu bolje posle svakog komentara.
    Više se ne bih oglašavao ovim povodom.
    Pozdrav svim herojima internet-komentarske revolucije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.