Verovatno novi aranžman sa MMF-om, ali ne finansijski

Srbija pregovara sa Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF) o novom aranžmanu koji će verovatno biti ugovoren, ali neće biti finansijski, kazala je danas premijerka Ana Brnabić.
Verovatno novi aranžman sa MMF-om, ali ne finansijski
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Mislim da je realnije da ćemo imati još jedan aranžman sa MMF-om nego da nećemo, ali je apsolutno realno da on neće biti finansijski zato što nam finansijska podrška ne treba čak ni iz predostrožnosti", rekla je premijerka novinarima. Ona je navela da će misija MMF-a krajem februara biti u Beogradu.
 
Prema njenim rečima, Srbija se mnogo promenla u poslednje tri godine, delom i zbog aranžmana sa MMF-om koji ističe 22. februara i zemlja je postigla makroekonomsku stabilnost, fiskalnu konsolidaciju i disciplinu.
 
"Mislim da to gradjani i privreda u Srbiji osećaju. To je bilo važno i za veći priliv stranih direktnih investicija i bolji kreditni rejting zemlje", kazala je Brnabić.
 
Dodala je da joj je drago što danas vidi "jedan fantastičan izvešaj MMF-a, povodom završetka trogodišnjeg aranžmana sa Srbijom, koji mnogo govori o tome šta je Srbija postigla i da je stabilan partner i kad su u pitanju najteže i politički nepopularne reforme". Navela je da ima još strukturnih reformi koje je potrebno sprovesti i da će se o tome razgovati sa MMF-om.
 
MMF je danas saopštio da je trogodišnji aranžman sa Srbijom završen znatno uspešnije od očekivanja, ali da je to samo prvi korak u izgradnji snažne i dinamične ekonomije, sposobne za globalnu konkurenciju.
  • milicica

    23.02.2018 11:45
    prosvetlite me
    Pa ili sam ja luda ili gospodja prica bajke, pa zasto bi potpisivali ako nije finansijski, valjda je rec o ovcama i dosta vise bajki

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija